Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slovensko je vo štvrťfinále po ôsmich rokoch. Spečatilo to víťazstvo Ruska
Slovensko je vo štvrťfinále po ôsmich rokoch. Spečatilo to víťazstvo Ruska

Slovensko je vo štvrťfinále po ôsmich rokoch. Spečatilo to víťazstvo Ruska

Švédsko prehralo po nájazdoch a v tabuľke už nemôže preskočiť Slovensko. Slováci sa tak predstavia vo štvrťfinále majstrovstiev sveta po ôsmich rokoch.

Hokejisti Olympijského výberu Ruska zdolali v pondelkovom zápase A-skupiny na MS v Rige Švédsko 3:2 po nájazdoch a vybojovali si postup do štvrťfinále.

A-skupina:

ROC (Rusko) - Švédsko 3:2 pp a sn (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 53. Slepyšev (Orlov), 53. Barabanov (Tarasenko, Nesterov), rozh. nájazd Tarasenko - 9. Frödén (Lindberg, A. Kempe), 56. Olofsson (Sellgren).

Rusko: Samonov - Zadorov, Nesterov, Gavrikov, Provorov, Zub, Orlov, Ožiganov - Voronkov, Grigorenko, Slepyšev - Tolčinskij, Karnauchov, Barabanov - Morozov, Burdasov, Tarasenko - Timkin, Švec-Rogovoj, Galimov - Kamenev

Švédsko: Reideborn - Tömmernes, Nygren, Dahlbeck, Sellgren, Pilut, Pudas, Lööv - Friberg, Frödén, Wingerli - A. Kempe, Sörensen, Rakell - Lundeström, Hallander, Olofsson - Lindholm, Lindberg, M. Kempe - Rasmussen

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hokejisti Ruska si tak po víťazstve pripísali na šampionáte piaty triumf a tabuľku A-skupiny vedú so štrnástimi bodmi. Švédi po prehre skončia na 5. mieste, na konte majú konečných desať bodov a sú už bez šance zabezpečiť si postup do štvrťfinále.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

Slovensko vo štvrťfinále, Pardavý spokojný

Slovenskí hokejisti sa po ôsmich rokoch predstavia vo štvrťfinále MS. Slovákom dala istotu postupu remíza v riadnom hracom čase medzi Ruskom a Švédskom, Švédi na turnaji končia. Rovnakú istotu postupu už majú aj Česko a Švajčiarsko. O konečnom umiestnení Slovenska v A-skupine na MS v Rige rozhodnú utorkové duely. Okrem zápasu Slovensko - Česko sa bude hrať aj súboj Švajčiarsko - Veľká Británia a Rusko - Bielorusko.

Asistent trénera Ján Pardavý si myslí, že bezohľadu na dnešný výsledok, sme si postup vybojovali sami. "Sú to dobré pocity. Rusom to veľmi nešlo, ale nakoniec to zvládli a pomohli nám. Aj keď ja som presvedčený, že by sme si pomohli sami. Zajtra však môžeme hrať uvoľnene a pripraviť sa na play off." Podľa situácii v B-skupine, by Slovensku mohol pripadnúť súper z USA alebo Fínska, v čom Ján Pardavý problém nevidí. "Mohli by nám spôsobom hry vyhovovať. Hrajú rýchly hokej, sú silní v súbojoch, ale my proti nim vieme zabrať. Kto to napokon bude, to sa necháme prekvapiť," uzavrel v rozhovore pre RTVS asistent trénera.

Naposledy sa Slováci predstavili vo štvrťfinále v roku 2013 v Helsinkách proti domácim Fínom. Rok predtým získali slovenskí hokejisti na rovnakom mieste strieborné medaily.

Zdroj foto: TASR  Zdroj text: RTVS a TASR
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia