Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Legendárny Patrik Eliáš Slovákom: Na prehru sme vraj mali byť zvyknutí
Legendárny Patrik Eliáš Slovákom: Na prehru sme vraj mali byť zvyknutí

Legendárny Patrik Eliáš Slovákom: Na prehru sme vraj mali byť zvyknutí

Richard Lintner v šou Citronáda o rivalite a komplexe z Česka s Patrikom Eliášom.

Existuje stále slovensko-česká rivalita medzi fanúšikmi? A medzi hráčmi nejaký blok, pre ktorý Slováci nedokážu vyhrať nad Českom? Je pravda, že mladšej generácie hráčov sa už český komplex netýka?

Srandičky kamarátov

Bývalý slovenský hokejista Richard Lintner si so svojej šou Citronáda pozval kamaráta a bývalého českého hokejistu Patrika Eliáša. Diskutovali spolu po prehre Slovenska s Českom 3:7. „To by ste už mali byť zvyknutí, nie?“ reagoval podpichovačne Eliáš v štúdiu.

Už pred zápasom mali obaja súperi istý postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta a po tomto výsledku to vyzeralo, akoby Česi chceli vo štvrťfinále hrať proti Fínsku a zverenci Craiga Ramsayho proti USA, ktoré zdolali pred dvoma rokmi v Košiciach.

„Priznaj sa, že vy ste viac chceli Fínov,“ kontroval Eliášovi Lintner. „Dnešný zápas sa nedá brať vážne. Nebol hokejovo kvalitný a atraktívny. Bolo vidieť, že obidva tímy sú už myšlienkami inde,“ pustil sa Eliáš do analýzy.

Rivalita viac na Slovensku

Richard Lintner glosoval, že pre slovenského fanúšika je úspech na šampionáte buď postup do štvrťfinále alebo víťazstvo nad Českom. „Na rovinu? U nás to tak nie je. Skôr pre chalanov je česko-slovenský súboj špeciálne. Ale všeobecne pre divákov nie,“ reagoval.

Citronádu nájdete v archíve na webe RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia