Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Pavol Gašpar priamo z Rigy: Ako si výprava RTVS kráti čas medzi zápasmi?
Pavol Gašpar priamo z Rigy: Ako si výprava RTVS kráti čas medzi zápasmi?

Pavol Gašpar priamo z Rigy: Ako si výprava RTVS kráti čas medzi zápasmi?

V Rige sú napriek pandemickým opatreniam piati komentátori RTVS.

Boris Valábik, Pavol Gašpar a Matej Hajko z televízie a Matúš Čunderlík s Jozefom Jarkovským z rozhlasovej časti RTVS cestovali do Rigy po víťazstve hokejistov Slovenska nad ruskými hokejistami v rámci svetového šampionátu.

Pôvodne nemal ísť z RTVS do dejiska MS žiaden z komentátorov, keďže by aj tak najprv museli absolvovať karanténu a k hráčom majú v pandemickom roku obmedzený prístup. No keď sa hokejistom začalo dariť a uvoľňovali sa podmienky cestovania, RTVS vybavila cez Medzinárodnú hokejovú federáciu IIHF akreditácie pre komentátorov.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

Valábikov apetít

Ako vyzerá ich život v Rige? „Šampionát je pre nás jednotvárny, pohybujeme sa medzi štadiónom a hotelom. S protipandemickými opatreniami sa vyrovnávame srandičkami medzi sebou. Studnicou námetov na vtipy je  Boris Valábik a jeho apetít. Je však primeraný postave bývalého obrovitého obrancu,“ povedal v telefonickom rozhovore komentátor Pavol Gašpar.

Komentujú z prázdneho hľadiska na malom štadióne. Pripomína to ostatné majstrovstvá sveta, ktoré boli v Rige. „Boli sme sa pozrieť aj na Sconto arénu, kde sa hral šampionát pred pätnástimi rokmi. Vtedy to nebolo o nič lepšie. Tiež je to malá hala. Až na jednu výnimku. Vtedy mohli prísť diváci na zápasy,“ porovnal komentátor.

Zápasy bez divákov

Do hľadiska tento rok doposiaľ diváci nemali vstup povolený. Prví fanúšikovia si mohli kúpiť vstupenky až na posledné zápasy v skupine. Aj to len domáci, vstupenka navyše stojí 180 eur a viac. „Žiaľ, na prázdne tribúny sme si už zvykli z ligových zápasov v sezóne. Aj v Rige prišli diváci akurát na utorkový zápas Lotyšska proti Nemecku,“ opísal bizarnú situáciu Pavol Gašpar.

Domáca reprezentácia sa do štvrťfinále neprebojovala, a preto asi ťažko očakávať v play off divákov na tribúnach vo väčšom počte.

Slovensko nastúpi vo štvrťfinále proti USA, priamy prenos zo zápasu sa začne vo štvrtok od 14:50 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia