Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slovensko končí vo štvrťfinále. Hráči USA nám strelili 6 gólov
Slovensko končí vo štvrťfinále. Hráči USA nám strelili 6 gólov

Slovensko končí vo štvrťfinále. Hráči USA nám strelili 6 gólov

Slovensko prehralo vo štvrťfinále s USA 1:6 a končí na turnaji.

Slovenskí hokejisti sa neprebojovali do semifinále na MS v hokeji 2021. Vo štvrtkovom štvrťfinále podľahli USA vysoko 1:6.

USA - Slovensko 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Góly: 14. Boyle, 16. Blackwell (Labanc, Robinson), 20. Garland (Moore, Jones), 37. Blackwell (Robinson, Labanc), 46. Chmelevski (Wolanin), 59. Garland (Wolanin, Moore) - 33. Cehlárik (Lantoši). Rozhodovali: Schrader (Nem.), Tscherrig (Švaj.) - Merten (Nem.), Obwegeser (Švaj.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

USA: Petersen - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Hellickson, Mackey, Wideman - Labanc, Blackwell, Beniers - Garland, Moore, Robertson - Donato, Drury, Thompson - Chmelevski, Rooney, Robinson - Boyle

Slovensko: Húska - Gernát, Kňažko, Nemec, Rosandič, Grman, Jánošík, Bučko, Ďaloga - Lantoši, Hrivík, Cehlárik - Slafkovský, Krištof, Studenič - Kelemen, Roman, Pospíšil - Buc, Sukeľ, Liška

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na turnaji obsadia 7. alebo 8. miesto, podľa výsledku Kanady vo večernom stretnutí s tímom Ruského olympijského výboru (ROC).

Američania položili základ víťazstva už v prvej tretine, v ktorej dominovali a vyhrali ju 3:0. Slováci strelili jediný gól v 33. minúte po strele Petra Cehlárika.

Semifinálový súper Američanov bude známy až po odohratí všetkých štvrťfinálových duelov.

Po nich sa urobí tabuľka štyroch postupujúcich a na základe umiestnenia v základných skupinách sa vytvoria dvojice klasickým spôsobom 1 - 4 a 2 - 3.

Rozhodla prvá tretina

Američania si už v úvode zápasu vypracovali výraznejší náskok, keď Slovensku strelili 3 góly.

"Hneď na začiatku zápasu sme hrali oslabenie o dvoch hráčov. Odohrali sme to dobre, ale tento moment udal tón zápasu," hovoril po stretnutí asistent tréner Ján Pardavý.

Jeden z trojice asistentov Craiga Ramsayho ďalej potvrdil, že súper bol od tohto momentu oveľa rýchlejší a silnejší v súbojoch v celom zápase.

"Druhú tretinu sme sa zlepšili. Gól na 1:4 nás nalomil, lebo za stavu 1:3, sme chceli ísť za kontaktným gólom. treba však uznať, že Američania si zaslúžili postúpiť do semifinále," pokračoval pre RTVS Ján Pardavý.

O jediný gól Slovenska sa postarala naša elitná formácia, ktorá nás ťahala celý šampionát. Nik zo zvyšného tímu však na nich nenadviazal.

"Celkovo sme málo strieľali. Vedeli sme, že naša prvá formácia bude rozhodovať zápasy."

"Nepridali sa k nim v ofenzíve ďalší, ale všetci do jedného odviedli počas celého turnaja kus dobrej roboty. Aj preto môže byť na seba každý hráč v tomto mužstve na seba hrdý," dodal Ján Pardavý.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia