Úvod Novinky Osobnosti
Mitaš o novej rozprávke RTVS: Ponuka na kráľa ma zaskočila
Mitaš o novej rozprávke RTVS: Ponuka na kráľa ma zaskočila

Mitaš o novej rozprávke RTVS: Ponuka na kráľa ma zaskočila

Herec nám prezradil, aké sú jeho obľúbené rozprávky. Jeho výber možno prekvapí.

Nová rozprávka RTVS O liečivej vode sa od 14. júla, kedy v Tomášikove padla prvá klapka, už natáča. Na premiéru pôvodnej slovenskej rozprávky sa diváci môžu tešiť na Štedrý deň.

Ešte počas kostýmovej skúšky v RTVS sme vyspovedali herca Mariána Mitaša, ktorý v rozprávke stvárni postavu kráľa Juraja. Pre divadelného či filmového herca, ktorý sa venuje aj moderovaniu či bábkoherectvu je to po dramatických postavách vo filmoch Milada, Ostrým nožom a seriáli Hniezdo prvá celovečerná rozprávka. „Na rozprávky som zvyknutý, nakoľko v Dezorzovom lútkovom divadle hráme veľa rozprávok, aj keď sú určené najmä dospelým. Máme ale aj projekt, kde sme robili aj tradičné texty," opisuje svoju skúsenosť s rozprávkami Mitaš.

marián mitaš Marián Mitaš v kostýme kráľa.

Jeho postavu charakterizuje spravodlivosť a dobrosrdečnosť, má pevný charakter, ku svojim poddaným je vrúcny a veľkorysý, no dokáže byť prísny a tvrdý na dvoranov, ktorí nenasledujú princípy slušného života. Neodpúšťa podrazy a priživovanie sa na nešťastí slabšieho. Hoci Mitaš má 39 rokov, v rozprávke stvárňuje kráľa, ktorý má 55 rokov. Necítil sa vo svojom veku na postavu kráľa ešte primladý?

Bol som trošku zaskočený pozvánkou hrať kráľa, lebo som preskočil postavy princov, ale keď môžem hrať už teraz kráľa, prečo by som sa raz nemohol vrátiť k postave princa?", hovorí s úsmevom Mitaš.

Herec, ktorý má spolu s manželkou Katarínou dcéry Terezu a Dorotu nám prezradil, aké sú jeho obľúbené rozprávky, ktoré aj počas pandémie koronavírusu spolu so svojimi ratolesťami sledoval. Svojim výberom vás možno prekvapí. Viac už vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak chcete o romanticko-dobrodružnej rozprávke s humornými prvkami, ktorá sa odohráva v dvoch svetoch, vedieť viac, pozrite si tento článok.

RTVS_O liečivej vode 2 foto Tina Botková.jpg Záber z nakrúcania rozprávky O liečivej vode.

(foto: RTVS, Tina Botková)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia