Úvod Novinky Osobnosti
Ján Volko: Koronakríza mi skomplikovala tréningy aj školu
Ján Volko: Koronakríza mi skomplikovala tréningy aj školu

Ján Volko: Koronakríza mi skomplikovala tréningy aj školu

Sympatický športovec v rozhovore u Petry Bernasovskej.

Ján Volko, ktorý sa stal minulý rok v Glasgowe majstrom Európy v behu na 60 metrov, porozprával aj o tom, ako mu koronakríza narušila školské povinnosti. „Tento rok som mal dokončiť všetky predmety a budúci rok po olympiáde napísať bakalársku prácu. Celé sa to poposúvalo... Bude náročné zladiť všetky termíny a zladiť cestovanie so školou," povedal v rozhovore Petre Bernasovskej.

Sympatického Jána Volka pozná celé Slovensko ako šprintéra a oddaného športovca, rodený Bratislavčan však študuje informatiku. Ako priznal, matematika mu hlavne na začiatku štúdia robila veľké problémy.

„Veľmi často som s ňou mal problém a vždy som vedel nájsť niekoho, kto mi ju vedel vysvetliť. Ale nie je to iba o matematike, ale aj o logickom myslení," skonštatoval Volko, ktorý študuje denne s mierne upraveným režimom.

Petra Bernasovská a Ján Volko

zdroj foto: instagram.com/radioslovensko

K odboru, ktorému sa venuje na vysokej škole, ho priviedol jeho krstný otec. Ten pracoval ako správca sietí v jednej automobilke. „Vždy ma zaujímali nové technológie, ale aj svet áut. To, že chcem študovať niečo podobné, som vedel už v 15 rokoch," zaspomínal si Ján.

Aj napriek tomu, že ho stále fascinoval svet technológií, odmietal používať najmodernejšie smartfóny. V istom momente však prepadol aj týmto technologickým hračkám a dnes bez nich nedokáže fungovať. Asi ako každý mladý človek...

Viac sa dozviete v podcaste Rádia Slovensko. Rozhovory s hosťami sobotného Dobrého rána môžete počúvať vždy v sobotu po 8:00, dostupné sú aj ako podcasty na našom webe a v streamovacích službách.

200808_Hosť sobotného Dobrého rána Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

zdroj foto: instagram.com/janvolko

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia