Úvod Novinky Osobnosti
Mladá komentátorská krv: Ako sa Marušiak ocitol v kolotoči Tour?
Mladá komentátorská krv: Ako sa Marušiak ocitol v kolotoči Tour?

Mladá komentátorská krv: Ako sa Marušiak ocitol v kolotoči Tour?

Mladý komentátor RTVS Marek Marušiak zažíva toto leto premiéru pri komentovaní cyklistických pretekov Tour de France.

Pre fanúšikov športových prenosov RTVS sa meno komentátora Mareka Marušiaka spája predovšetkým s hokejom. Tento rok však jeho hlas počuť aj počas priamych prenosov z najprestížnejších etapových pretekov na svete, kde má zastúpenie vďaka Petrovi Saganovi aj Slovensko.

„Cyklistika ma zaujímala vždy, popri hokeji som rád sledoval Tour de France aj množstvo ďalších pretekov,“ vysvetlil Marušiak.

„Veľmi mi imponoval komentátor Róbert Bakalář, bol to fantastický komenátor. Sledoval som nielen Petra Sagana, odkedy je v pelotóne, ale ešte predtým napríklad aj výkony Lanca Armstronga. Keďže koronavírus zasiahol aj hokejový svet, nevysielame žiadne hokejové prenosy, som rád, že sa rozbehol práve cyklistický pelotón a prišla príležitosť, aby som začal komentovať cyklistiku,“ opísal situáciu.

Priznal, že pred komentovaním cyklistiky trvá jeho príprava na prenos oveľa dlhšie ako pred hokejom. „Je to o mnoho náročnejšie. V hokeji som viac-menej doma. Keď človek vypadne jeden deň z diania Tour de France, má čo dobiehať. Na samotné podujatie som sa pripravoval veľmi intenzívne asi mesiac," prekvapil 29-ročný komentátor, ktorý sa pri komentovaní cyklistiky strieda s Vladimírom Gendom.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Priame prenosy z Tour de France vysielame na Dvojke z každej etapy, štúdio moderujú Oľga Hamadejová a Tomáš Košec, priamo v dejisku sleduje preteky reportér Samuel Brečka.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia