Úvod Novinky Osobnosti
Energická Gizka Oňová: Fičím na nových technológiách
Energická Gizka Oňová: Fičím na nových technológiách

Energická Gizka Oňová: Fičím na nových technológiách

Hostkou piatkového vydania relácie Klub na Trojke bude aj energická speváčka a herečka Gizka Oňová.

Gizku sme plnú dobrej nálady, tak ako je to u nej zvykom, stretli pri nakrúcaní novej relácie našej televíznej Trojky. Do magazínu Klub na Trojke prinesie nielen svoje rady a tipy pre seniorov, ale s moderátormi Katkou Brychtovou a Marcelom Hanáčkom sa porozpráva o mnohých zaujímavých témach. „Tento program ponúkame seniorom a zrelším ľuďom a samozrejme aj témy sú také, že ich budú zaujímať," sľubuje hviezdna speváčka a herečka.


Keď má človek rodinu, nemá problém

V súčasnosti je azda jedným z najskloňovanejších slov koronavírus. Mnohí seniori zostali počas prvej vlny opatrení odstrihnutí od svojich rodín. Ako si s touto situáciou Gizka poradila? „Ja som si znovu uvedomila, že rodina je najviac. Keď človek má rodinu a blízkych, tak nemá problém ani v tých horších ani v lepších časoch", priznala.

No s úsmevom dodáva, že kríza sa u nej podpísala v inom smere. „Užívala som si, oddychovala som, pozerala filmy, ale naletela som aj fáme, že treba doma piecť rožky, takže štyri mesiace a štyri kilá mám navyše."

Nové technológie Gizke problém nerobia

Počas karantény sa naplno ukázala dôležitosť moderných technológií, ktoré mnohokrát nahrádzali priamy kontakt s rodinou. Ani Gizka nestrácala hlavu a so svojimi vnúčatami a známymi sa denne spájala mnohými spôsobmi. „Ja som taká babička, že fičím na nových technológiách. WhatsApp, messenger, emaily, s kamarátkami sme si volali... Musím povedať, že neprežívala som to zle. Ale veľmi som držala palce mladým ľuďom, aby nestratili prácu, nervy, aby si deti toto obdobie nepamätali, že bolo veľmi zlé," neskrýva starosť o mladé rodiny.

Prekonávanie generačných rozdielov aj v oblasti nových technológií by podľa nej malo byť v réžii potomkov. „Deti by mali motivovať svojich rodičov a vysvetliť im, že nie je to iba zlé. Aj ten facebook môže seniorovi vyplniť rozumne čas, je tam veľa dobrých informácií... Keď deti dávajú do rúk rodičom telefón, mali by im povedať, aby sa toho nebáli, pretože im to môže zachrániť aj život," radí.

Ide? Rieši?

Gizkina hláška z televízneho projektu zľudovela. Spojenie Idem, riešim sa šíri sociálnymi sieťami v mnohých podobách aj dnes. „Toto hovorím aj svojím rovesníčkam. Bolí ťa niečo? Nečakaj na zázrak. Choď a rieš..." Ako vníma tento internetový fenomén a čo si myslí o nezhodách medzi seniormi a mladou generáciou? To všetko nám prezradila v rozhovore.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Klub na Trojke vysiela televízna Trojka každý pondelok a piatok o 18:00.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia