Úvod Novinky Osobnosti
Korona zhatila Vondráčkovej veľké plány: Robíme, čo môžeme
Korona zhatila Vondráčkovej veľké plány: Robíme, čo môžeme

Korona zhatila Vondráčkovej veľké plány: Robíme, čo môžeme

Tento rok držiteľka Zlatého slávika vydala nový štúdiový album Tvrdohlavá.

V sobotu 10. októbra od 22:05 na Jednotke Peter Marcin vo svojej obľúbenej talkshow Neskoro večer privíta ďalších troch zaujímavých hostí. Jednou z nich bude nestarnúca česká speváčka Helena Vondráčková. S rodáčkou z Prahy sme sa po nakrúcaní šou porozprávali a prezradila nám aj to, ako vyzerá jej ideálny večer. „Mám rada večer, keď s manželom sedíme na terase a dáme si dobré víno. Ale mám rada aj večery, keď koncertujem, mám plné sály a môžem spievať. Teraz je takýchto momentov pomenej, ale dúfam, že sa situácie zlepší a naša krajina sa uzdraví," zaželala si.

vondráčková, zlaté časy

Speváčka, ktorá si zahrala aj vo filmoch Šialene smutná princezná, Trhala fialky dynamitom alebo Gympl s (r)učením obmedzeným, je stále fyzicky aktívna. „Ráno si rada zacvičím. Leto sme strávili v našom hausbóte v Slapoch pri Prahe, kde som chodila plávať. Tento rok sme neboli nikde na dovolenke a práve tu sme trávili veľa času. A čo je hlavné, máme tam súkromie," dodala s úsmevom Helena, ktorej hlas si diváci RTVS môžu pamätať z rozprávky Na vlásku, kde dabovala čarodejnicu Gothel.

Tento rok držiteľka Zlatého slávika za rok 1965 (jej jediný, inak 11-krát strieborný Slávik a 16-krát bronzový) vydala nový štúdiový album Tvrdohlavá. Je tvrdohlavosť jednou z jej vlastností? „Skôr som zásadová, dôsledná a keď som o niečom presvedčená, tak si za tým stojím," prezradila o sebe.

vondráčková, zlaté časy

Podobne ako iných umelcov, aj Helenu situácia s epidémiou nového koronavírusu negatívne ovplyvnila. „Robíme, čo môžeme, ale nechceme riskovať zdravie. Niekedy je to naozaj chaotické, nakoľko jeden deň platí to a druhý deň už niečo úplne iné. Je teda veľmi ťažké skĺbiť to s tým, čo sme si naplánovali a zariadili," priblížila.

Speváčka, ktorá v roku 1964 vyhrala s piesňou Georgea Gershwina Summertime prestížnu spevácku súťaž Hľadáme nové talenty, prišla tento rok pre koronakrízu, podobne ako mnohí jej kolegovia, o množstvo pracovných príležitostí. „S Marylou Rodowicz som mala koncertovať v Chicagu. Teraz ma čaká veľká televízna šou v Lipsku, ale čo sa z toho splní, je vo hviezdach," povzdychla si.

vondráčková, zlaté časy

Bývalú členku legendárneho popového zoskupenia Golden Kids, ktoré vytvorila spolu s Martou Kubišovou a Václavom Neckářom, pozvanie do Neskoro večer potešilo a na Slovensko sa veľmi rada vrátila. Prečo? Pozrite si video.

V premiérovej časti šou Neskoro večer vystúpia aj herec Martin Kaprálik a zlatokopka Danka Múčková, ktorá sa do vzácneho nerastu zamilovala počas štúdia na baníckej fakulte.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


(foto: RTVS/Milan Krupčík)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia