Úvod Novinky Osobnosti
Moderátorka špeciálu Druhá vlna Iveta Gombošová: Prídu mimoriadne zaujímaví hostia
Moderátorka špeciálu Druhá vlna Iveta Gombošová: Prídu mimoriadne zaujímaví hostia

Moderátorka špeciálu Druhá vlna Iveta Gombošová: Prídu mimoriadne zaujímaví hostia

RTVS aj najbližší pondelok prinesie naživo veľkú diskusiu Druhá vlna k aktuálnej situácii s viacerými hosťami.

So zhoršujúcou sa epidemickou situáciou na Slovensku je spojená aj otázka pripravenosti nášho zdravotníctva. Právo to bude témou veľkého špeciálu, ktorého sa moderátorsky zhostí jedna zo stabilných tvári spravodajstva RTVS Iveta Gombošová.


Mimoriadne vysielanie bude naozaj pestré. Čo zažívajú v súčasnosti ambulancie? Ako vyzerá starostlivosť o hospitalizovaných pacientov v nemocniciach a ako prebieha rozhodovanie koho z pacientov pripoja na umelú pľúcnu ventiláciu? Na to všetko nám naživo odpovedia odborníci, ktorí s touto neľahkou situáciou prichádzajú denne do priameho kontaktu. Hosťom bude aj minister zdravotníctva Marek Krajčí i zástupcovia kardiológie či národného onkologického ústavu, od ktorých budeme zisťovať či majú aj všetci ostatní pacienti v tomto čase garantovanú zdravotnú starostlivosť, ale neobídeme ani tému duševného zdravia.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Moderátorka Iveta Gombošová sa témam z oblasti zdravotníctva venuje kontinuálne už viac ako 5 rokov. Ako sama priznáva, informácií je v súčasnosti veľké množstvo, a tak je veľmi dôležité si všetky správy overovať z niekoľkých zdrojov. Čo ale hovorí na nekontrolovateľné šírenie hoaxov a dezinformácií? „Dôležitý je zdroj, kto túto informáciu posúva ďalej. Ak je to nedôveryhodný zdroj, trebárs neznámy profil na sociálnej sieti... tak si treba pozrieť oficiálne zdroje ako je Ministerstvo zdravotníctva, Úrad verejného zdravotníctva a všetky relevantné inštitúcie, ktoré majú čo v štáte povedať," radí skúsená moderátorka.

Opatrenia s aktuálnou situáciou sa týkajú aj všetkých redaktorov a moderátorov RTVS. Ako to prebieha a ako si Iveta Gombošová zvykne vyvetrať hlavu od neustáleho prísunu informácií si pozrite v našom rozhovore.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mimoriadny špeciál Druhá vlna prinesieme naživo v pondelok 19.10. o 20:30 na Jednotke, na webe RTVS aj na Facebooku Správy RTVS.

 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia