Úvod Novinky Osobnosti
Túžite po dieťati a ono neprichádza? Poradí psychologička
Túžite po dieťati a ono neprichádza? Poradí psychologička

Túžite po dieťati a ono neprichádza? Poradí psychologička

Vypočujte si rozhovor Andrey Poláčkovej s psychologičkou Janou Vasilovou z Rádia Slovensko.

Neúspešne sa pokúšate o dieťa, ktoré stále neprichádza? Máte za sebou viaceré pokusy asistovanej reprodukcie?

Na ťažkosti s otehotnením a neplodnosťou sa pozrela Andrea Poláčková vo svojej talkshow na Rádiu Slovensko s psychologičkou Janou Vasilovou, ktorá prezradila, ako si poradiť so smútkom a neistotou a čo môžu páry urobiť pre to, aby zvýšili svoje šance na otehotnenie.

Moderátorka Andrea Poláčková a psychologička Jana Vasilová pózujú pred logom Rádia Slovensko

Pre páry, ktoré sa pokúšajú o dieťa, môže byť veľmi zraňujúce, keď sa kamaráti alebo rodina často pýtajú na to, kedy bude bábätko, či nechcú dieťa a prečo ho ešte nemajú. Vzhľadom na to, že túto tému si človek často necháva pre seba, tak ani nevie, ako odpovedať na tieto otázky a potom sa tým sociálnym kontaktom snaží vyhýbať," pripomína psychologička s tým, že niektoré páry môže táto situácia zblížiť a naopak, pri iných môže spôsobiť odcudzenie.

Túžba po bábätku môže byť veľmi silná a je veľmi frustrujúce, ak sa nenaplní ani po rokoch. Čím si dnes prechádzajú neplodné páry a čo zraňuje ich psychiku? Aj na tieto otázky odpovedala psychologička Jana Vasilová v talkshow Hosť Andrey Poláčkovej na Rádiu Slovensko. Celý záznam rozhovoru si môžete vypočuť ako podcast a dostupný je aj v našom archíve.

201008_HAP_Hosť Andrey Poláčkovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia