Úvod Novinky Osobnosti
Smatanová počas koronapauzy vymenila mikrofón za ceruzku
Smatanová počas koronapauzy vymenila mikrofón za ceruzku

Smatanová počas koronapauzy vymenila mikrofón za ceruzku

Speváčka si neodpustila kritiku smerom k politikom.

Najbližšie vydanie obľúbenej šou Milujem Slovensko bude patriť hudobníkom. Proti sebe sa v tímoch Dana Dangla a Adely Vinczeovej postavia Emma Drobná, Peter Bič a Adam Ďurica na jednej strane a Zuzana Smatanová, Miko Hladký a Filip Jančík na strane druhej. K mikrofónu RTVS sme si pred natáčaním pozvali speváčku a skladateľku Zuzanu Smatanovú.

zuzana smatanová, milujem slovensko

Nie som úplne súťaživý typ. Skôr v športe, ale vo vedomostných súťažiach skôr nie. Ale som rada v tíme," prezradila o sebe víťazka autorskej súťaže Coca-Cola Popstar z roku 2003.

Vrátila by som sa na Kľak. Bola som tam nedávno spolu s kamarátmi, keďže teraz veľa cestujem po Slovensku a spoznávam miesta, na ktorých som ešte nebola. Kľak bol super, ale aj Rozsutec," povedala pred svojou treťou účasťou v Milujem Slovensko speváčka, ktorá nahrala titulnú pieseň k celovečernému historickému filmu Legenda o Lietajúcom Cypriánovi.

Podobne ako iných hudobníkov či umelcov, aj Zuzanu koronakríza negatívne zasiahla. „Ako muzikantom nám padli koncerty. Je to pre nás veľmi zvláštne, že nemôžeme chodiť do práce. Ale našla som si v celej situácii výhodu a začala som viac kresliť a ilustrovať. Mám radosť z toho, že sa mi naskytla páca v inom tvorivom odvetví. Začala som ilustrovať knihu pre deti, čo bolo pre mňa vždy snom," prezradila autorka šiestich štúdiových albumov.

Speváčka, ktorá 16. októbra vystúpila v relácií RTVS 3 Pódiá, si ale neodpustila kritiku smerom k politikom a (ne)pomoci umelcom zo strany štátu. Aké slová držiteľka šiestich Zlatých slávikov a dvoch ocenení OTO za speváčku roka adresovala verejným činiteľom, si pozrite vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Premiérovú časť Milujem Slovensko vysielame v piatok 30. októbra o 20:30 na Jednotke. V archíve RTVS nájdete dve predošlé vydania.

zuzana smatanová, milujem slovensko

(foto: RTVS/Milan Krupčík)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia