Úvod Novinky Osobnosti
Dirigent Adrian Kokoš: O potrebe umenia aj perfektnej akustike
Dirigent Adrian Kokoš: O potrebe umenia aj perfektnej akustike

Dirigent Adrian Kokoš: O potrebe umenia aj perfektnej akustike

Vypočujte si rozhovor so sympatickým muzikantom.

„Veľmi sa teším, že náš orchester začal v auguste naplno pracovať. My nahrávame priebežne, pracujeme na rôznych projektoch pre RTVS, nahrávame hudbu do rozhlasových hier. Nedávno sme spolupracovali aj s Mariánom Čekovským," povedal hneď na úvod známy dirigent Adrian Kokoš v rozhovore s Petrou Bernasovskou.

Ako dodal, verí, že muzikanti sa čoskoro vrátia aj k hraniu pre široké publikum a budú môcť opäť potešiť ľudí aj na koncertoch. Možno len málo ľudí vie, že štúdio v Slovenskom rozhlase, kde Kokoš pôsobí, vyhľadáva množstvo domácich, ale aj zahraničných umelcov.

Od roku 2004 v Pyramíde

Jeho čaro spočíva v perfektnej akustike, ktorá láka muzikantov z celého sveta. „V našom štúdiu vzniklo veľa nahrávok filmovej aj klasickej hudby a mnohých iných žánrov," priblížil dirigent.

Vyhľadávané nahrávacie štúdio je výnimočné aj tým, akým spôsobom ho postavili. Viac prezradí v rozhovore dirigent Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu Adrian Kokoš, ktorý v priestoroch legendárnej Pyramídy nahrával prvýkrát v roku 2004.

Rozhovor si môžete vypočuť ako podcast na našom webe, ale aj v ďalších podcastových službách.

201031_Hosť sobotného Dobrého rána Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia