Úvod Novinky Osobnosti
Merčiak si v B&B zaspomínal na Demitru. Na legendárneho kolegu zase s humorom
Merčiak si v B&B zaspomínal na Demitru. Na legendárneho kolegu zase s humorom

Merčiak si v B&B zaspomínal na Demitru. Na legendárneho kolegu zase s humorom

Vrátil aj sa aj k zápasu, počas ktorého réžii adresoval štipľavé slová.

Komentátor si musí uvedomiť, že keď príde veľká chvíľa, tak nemôže byť obyčajný. Karolovi Polákovi v Belehrade stačilo po finále povedať: Gól, sme majstri Európy na rok '76. Bodka, nič viac nepovedal. To bola emócia tej doby. Ale my ako malá krajina si musíme postup na MS vážiť a myslím si, že na to sa bude spomínať aj o 50 rokov," zaspomínal si na jeden z najväčších úspechov slovenského futbalu, postup na majstrovstvá sveta 2010, v premiérovej časti televízneho podcastu Boris & Brambor komentátor a moderátor RTVS Marcel Merčiak.

merčiak, boris a brambor

Primárne sa venuje futbalu, biatlonu a hokeju. „Prakticky vie ale okomentovať všetko, k čomu sa dajú súpisky a pravidlá naštudovať do hodiny," opísal s humorom 45-ročného rodáka z Prešova Marián Gáborík.

Vždy sme sa na breptoch v redakcii bavili. Ivan Niňaj nevedel počítať v desiatkach. Keď bolo treba zrátať 65 plus 54, tak on to nevedel vyrátať," spomenul si na už nebohú legendu komentovania Marcel a pripojil vtipnú historku z cyklistických pretekov Tour de France. Viac už vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Marcel, ktorý je hlasom a tvárou RTVS od roku 1997, sa v televíznom podacaste vrátil aj ku kvalifikačnému zápasu o postup na EURO 2012 medzi Slovenskom a Írskom, počas ktorého v októbri 2010 adresoval smerom do réžie štipľavé slová, ktoré obleteli celé Slovensko. Populárny komentátor pridal aj ďalší príklad toho, ako to niekedy pri komentovaní nefunguje ideálne medzi komentátorom a réžiou. V Sydney na olympijských hrách sa mu vďaka vznetlivej povahe podarilo upútať pozornosť všetkých kolegov a aj siedmich tisícov fanúšikov priamo na štadióne.

Marcel si neodpustil poznámku smerom k Borisovi Valábikovi. „Odkedy komentuje hokej, tak ženy hokej omnoho viac sledujú," začal Marcel a pripojil aj návod, vďaka ktorému má bývalý hokejista na obrazovkách taký úspech.

Trojica, ktorá má veľmi blízko k športu, prebrala aj olympijský hokejový turnaj vo Vancouveri 2010, ktorý Marcel označil za najlepší turnaj pod piatimi kruhmi, nebohého Pavla Demitru, tému simulovania vo futbale či vážnych zranení v NHL. Pozrite si premiérové vydanie relácie Boris & Brambor v archíve RTVS a dozviete sa viac.

V sobotu o 22:50 na Jednotke nezmeškajte B&B Špeciál, v ktorom Marcel prezradí pikantnosti, padnú aj ostrejšie slová či vtipy vhodné až po 22. hodine.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia