Úvod Novinky Osobnosti
Šport za komunizmu a teraz: Počúvajte inšpiratívny rozhovor
Šport za komunizmu a teraz: Počúvajte inšpiratívny rozhovor

Šport za komunizmu a teraz: Počúvajte inšpiratívny rozhovor

Známy novinár Martin M. Šimečka o pohybe, izolácii, objavovaní tela aj duše.

Martin Milan Šimečka je známy komentátor, ktorý sa venuje celospoločenským témam, ale aj politike, okrem toho je od mladosti nadšencom športu. Aj preto sa rozhodol napísať knihu s názvom Telesná výchova , v ktorej rozoberá svoj vzťah k pohybu, telu aj duši.

Zaujímavosťou je, že kniha vznikla v izolácii, ktorú autor strávil v maringotke. Kým ju dokončil, trvalo to niekoľko mesiacov. Ako vyzeral šport za čias komunizmu a ako vyzerá dnes? Aj na túto otázku odpovedal Šimečka v rannom vysielaní Rádia_FM .

Práca s telom je objavovanie

„Keď nechcem zísť dole do dediny, živého človeka na tej mojej samote nestretnem," povedal o mieste, na ktorom tvoril novinár z Denníka N. „Je to fantastická vec, odísť na nejaký čas zo sveta... Je to ako spoločenská smrť. Ľudia vám po dvoch týždňoch už ani nepíšu a ani nevolajú. Odporúčam to každému," hovorí.

Martin M. Šimečka kedysi závodne plával a závodne behal. K jeho aktivitám sa pridružil tenis aj jazda na koni. „Keď celý život so svojím telom pracujete, objavíte veci, ktoré iní ľudia nemôžu objaviť," priznáva novinár. Vypočujte si inšpiratívny rozhovor ako podcast.

Publicista Martin M. Šimečka v Ráne na eFeMku 3.11.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia