Úvod Novinky Osobnosti
Boris & Brambor vyspovedajú svojho legendárneho kolegu
Boris & Brambor vyspovedajú svojho legendárneho kolegu

Boris & Brambor vyspovedajú svojho legendárneho kolegu

Svoju inteligenciu, rozhľad a charizmu ukazoval na ľade a aj mimo neho.

Bývalí hokejisti Boris Valábik a Marián Gáborík si do svojho televízneho podcastu Boris & Brambor po Ľubomírovi Višňovskom pozvali ďalšieho, ešte o niečo úspešnejšieho, hokejistu. Aj o nehokejových témach sa v utorok večer príde porozprávať majster sveta, víťaz Stanleyho pohára a v súčasnosti prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan.

Boris & Brambor, šatan

A veru bude sa o čom rozprávať. „Šarky" alebo „Tichý zabijak", ako zneli prezývky populárneho rodáka z Topoľčian, je jediným hokejistom na svete, ktorý vyhral majstrovstvá sveta C, B a aj A kategórie a zároveň je šampiónom NHL. So slovenskou hokejovou reprezentáciou má kompletnú medailovú zbierku štyroch cenných kovov, s 86 gólmi je jej najlepším strelcom a po Dominikovi Graňákovi v nej so 183 zápasmi odohral druhý najvyšší počet stretnutí, je trojnásobným hokejistom roka a štyrikrát ovládol slovenskú extraligu, ako generálny manažér doviedol Tím Európy k striebru na Svetovom Pohári 2016. Od roku 2018 je v Sieni slávy slovenského hokeja a od júna minulého roka nášmu hokeju aj šéfuje.

Už ako dlhoročný kapitán reprezentácie ukázal, že mu bolo dané aj čosi viac, ako len hokejové umenie. Svoju inteligenciu, rozhľad a charizmu ukazoval nielen na ľade, ale ukazuje ich aj mimo neho. A k tomu pridal aj humor, čoho dôkazom sú strieborné Helsinky 2012. „Dnes sme nemali jedného brankára, ale dvoch - Jána a Laca," uviedol na margo výborného výkonu gólmana Jána Laca v semifinále proti Česku. Nad jeho výkonmi Šatan žasol už skôr: „Kde sme ho doteraz skrývali?," rečnícky sa opýtal s odkazom na to, že dva roky pred MS chytal Laco ešte v druholigovej Detve. Málokto vie, že Miro má rád šach a to ukázal aj v Helsinkách: „Je to ako šachová partia, v ktorej postupne strácame obrancov. Našťastie, Zdeno Chára je zvyknutý hrať 30 minút," uviedol po semifinále.

Svoj humor hráč s viac ako tisíckou zápasov v NHL ukáže aj v utorok o 21:25 na Jednotke po šou Tak určite. A pikantejšiu rozšírenú verziu Boris & Brambor špeciál vysielame na Jednotke v sobotu o 22:55.

miroslav šatan Počas rozlúčky s reprezentáciou a aj keriérou na MS 2014 v Bielorusku.

miroslav šatan V drese bratislavského Slovana pôsobil posledné štyri sezóny kariéry.

miroslav šatan Oslava pamätného gólu do siete Česka v semifinále MS 2012.

miroslav šatan V drese Bostonu Bruins.

miroslav šatan Na ZOH 2010 vo Vancouveri Slovensku len tesne ušla bronzová medaila.

miroslav šatan Počas finále Stanleyho pohára proti Detroitu v roku 2009. V zápasoch play-off NHL odohral Miro 86 zápasov.

miroslav šatan V drese NY Islanders odohral tri sezóny.

miroslav šatan Ako kapitán doviedol reprezentáciu k najväčšiemu úspechu v ére samostatnosti.

miroslav šatan Spolu s Pavlom Demitrom na MS 1995 vo Viedni.

(foto: RTVS, SITA/AP)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia