Úvod Novinky Osobnosti
Alexander Bárta: Týmto som najviac provokoval učiteľov
Alexander Bárta: Týmto som najviac provokoval učiteľov

Alexander Bárta: Týmto som najviac provokoval učiteľov

Známy slovenský herec v rozhovore o bývalom režime aj nakrúcaní s Petrom Bebjakom.

„Pre mňa sloboda znamená všetko!" povedal nám mimoriadne rázne hneď v úvode rozhovoru Alexander Bárta, s ktorým sme sa rozprávali aj o nakrúcaní minisérie Herec. „Bez slobody si neviem predstaviť svoj život... Bez slobody vyjadriť svoj názor, sloboda pohybu," dodal obľúbený slovenský

„Zažil som aj komunizmus, keď sa veci museli, čo nebolo veľmi príjemné," prezradil otvorene Bárta. Spomína si na viaceré situácie , keď ich spolu so sestrou rodičia napomínali, aby isté veci na verejnosti nehovorili. Problém boli aj dlhšie vlasy , ktoré nosil, keď bol ešte študent. „Môj účes veľmi iritoval učiteľov, telocvikárov. A pritom išlo o banalitu."

Alexander Bárta

Bárta sa nedávno objavil v Chvíľke poézie, začiatkom roka si zahral v seriáli Hniezdo, zdroj foto: RTVS

S Petrom Bebjakom spolupracoval tretíkrát. Bárta vyzdvihol predovšetkým tandem Bebjak - Žiaran, ktorý označil za absolútne zohratý. „Mne sa s nimi pracuje veľmi dobre," pochválil jedného z najúspešnejších slovenských režisérov súčasnosti.

Sledujte kompletný rozhovor a v nedeľu 29. novembra si nenechajte ujsť veľké finále minisérie Herec. O 20:30 na Jednotke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia