Úvod Novinky Osobnosti
Expert na takzvanú nitránčinu Kuly hviezdil v Rádiu Regina
Expert na takzvanú nitránčinu Kuly hviezdil v Rádiu Regina

Expert na takzvanú nitránčinu Kuly hviezdil v Rádiu Regina

Frontman Desmodu Mário Kuly Kollár je bezpochyby multifunkčným človekom, čo dokázal aj na návšteve v Rádiu Regina Západ.

Hneď po príchode do štúdia sa ujal úlohy moderátora Zelenej vlny a bez problémov za mikrofónom nahradil ostrieľaného moderátora Ďura Turisa. Ako sám poznamenal, v minulosti ešte pred tým ako prerazil s Desmodom na hudobnej scéne, pracoval v dvoch regionálnych rádiách a venoval sa práve moderovaniu. Pôvodnú profesiu ovláda stále na jednotku veď posúďte sami:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kuly je okrem iného aj výborným znalcom rodného nárečia „nitránčiny." Ako ambasádor aktuálne prebiehajúcej súťaže Po našom s Reginou, naspieval pre Rádio Regina song kapely Desmod práve v tomto nárečí. A ako by charakterizoval „spisovný jazyk" v okolí Nitry?

„V nitránčine sa všetko skloňuje podľa vzoru švagér a breskyňa."

   Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Čo hovorí Kuly na iné nárečia?

„Sú nárečia, ktoré sú úžasné, milujem trnavské nárečie, hlohovecké nárečie... My máme bubeníka z Hlohovca z dedinky Šulekov a to je brutálne. Ja to milujem. Ja vždy, keď nahrávam alebo si robím srandu z niečoho, tak idem do tohoto nárečia."

Súťaž Po našom s Reginou stále pokračuje. Nahrajte ktorúkoľvek pesničku Desmodu v nárečí svojho regiónu a vyhrajte pobyt v hoteli vo Vysokých Tatrách pre dve osoby. Viac informácií o súťaži nájdete v skupine Po našom s Reginou.

Vypočujte si celý rozhovor s Kulym a nezabudnite sledovať Rádio Regina Západ aj na facebooku.

kuly_rozhovor_zvuk Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia