Úvod Novinky Osobnosti
Ako architekt zažíva zlaté obdobie, spevák s podmanivým hlasom v Ráne na eFeMku aj zaspieval
Ako architekt zažíva zlaté obdobie, spevák s podmanivým hlasom v Ráne na eFeMku aj zaspieval

Ako architekt zažíva zlaté obdobie, spevák s podmanivým hlasom v Ráne na eFeMku aj zaspieval

Kapela Korben Dallas má už takmer pripravený nový album.

Hosťom Dominiky a Martina v Ráne na eFeMku bol architekt a spevák kapely Korben Dallas Juraj Benetin. Okrem toho, ako sa muzikantovi s hlbokým hlasom v poslednej dobe darí, nám prezradil aj čo-to z jeho profesného života, kde je architektom. Okrem toho poslucháčom Rádia_FM naživo aj zahral.

Ateliér, v ktorom pracuje, momentálne napriek kríze zažíva dobré obdobie. „Robíme veľa vecí. Napríklad Vidricu, Cvernovku, Matadorku či Nové Lido v Bratislave. Pandémiu pociťujeme, ale je tam mierne oneskorenie. Projektovanie ešte beží, hoci trh už cíti krízu. Developeri aj v ťažších časoch prípravu nových projektov príliš neutlmujú, pretože realizácia trvá roky," povedal Juraj, ktorý pracuje aj na projekte modernizácie niekdajšieho areálu textilky Slovenka v Banskej Bystrici, ktorý už viac ako 15 rokov chátra.

V relácii priblížil aj to, ako vníma smerovanie Bratislavy, hovoril o svojich architektonických projektoch a názoroch, či ako k práci momentálne pristupujú jeho kolegovia a developeri.

Ako hudobník spolu s kapelou vydal nové EP v spolupráci s Anetou Langerovou, ktoré si muzikanti sami produkovali a už pracujú aj na ďalšom albume. V rozhovore priznal, že nielen Korben Dallas, ale aj celý hudobný priemysel dostal od koronavírusu ranu. Čas, ktorý hudobníci získali vďaka zrušeným vystúpeniam, mnohí venujú do skladania nových piesní. „Náš textár je hyperkreatívny. V tejto chvíli máme v zásobe niekoľko desiatok textov. Je len na nás, aby sme si k tomu sadli a tvorili. Máme už nachystanú veľkú časť nového albumu," prezradil dobré správy Juraj, ktorý si spolu s kapelou zahral aj v relácii 3 Pódiá v Košiciach.

Celý rozhovor aj jednu akustickú pieseň z Rána na eFeMku si môžete vypočuť priamo tu. Reláciu Ráno na eFeMku s hosťami, rubrikami, súťažami a koncertmi vysielame každý pracovný deň od 6:00.

Juraj Benetin z Korben Dallas v Rane na eFeMku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


juraj benetin

(foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia