Úvod Novinky Osobnosti
Nikodýma priklincuje Farmárska revue, Marcin rád spomína na uragánovské časy
Nikodýma priklincuje Farmárska revue, Marcin rád spomína na uragánovské časy

Nikodýma priklincuje Farmárska revue, Marcin rád spomína na uragánovské časy

Čo z ponuky Dvojky a Trojky odporúčajú muži spätí s RTVS?

Jedna oslavuje v tomto roku 50. výročie štartu vysielania, druhá si na pomyselnej narodeninovej torte sfúkne prvú sviečku len tesne pred prichádzajúcimi Vianocami. Obe však svojim divákom prinášajú kvalitný filmový, dokumentárny, diskusný, či zábavný obsah a sú každodenným spoločníkom tisícok Slovákov. Dvojka a Trojka RTVS.

Čo vo vysielaní týchto programových služieb v poslednom čase najviac oslovilo mužov úzko spätých s RTVS a čo vám zaručene odporúčajú vidieť?

Jaroslav Rezník

Generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka oslovili najmä seriály Katarína Veľká či Mediciovci. „Na Dvojke takmer denne pozerám televíznu Reginu. Veľmi rád sledujem všetky naše diskusné relácie - SK Dejiny, Večera s Havranom, Do kríža, Experiment alebo aj Trochu inak s Adelou Vinczeovou. Na Trojke rád pozerám televízne adaptácie, pretože si myslím, že cez sledovanie týchto archívnych inscenácií a adaptácií sa dá odsledovať, ako bolo v minulosti do detailu premyslené televízne umenie. Rád mám aj seriály Chobotnica alebo Malý pitaval z veľkého mesta," prezradil svoje tipy.

Moderátor šou Milujem Slovenska Martin Nikodým si ako milovník prírody na Trojke rád pozrie reláciu S batohom cez hory, nenechá si ujsť ani dokumenty Pavla Barabáša. „Keď ma chcete priklincovať do sedačky, tak to urobíte veľmi jednoducho. Ja som veľký fanúšik Farmárskej revue, takže ja si všetky reportáže aj častejšie prehrávam, nehovoriac o tom, že je tam aj včelárske okienko, za čo ďakujem tvorcom, je to veľmi dobrý nápad. Ja som farmár-amatér a každá dobrá rada profesora Hričovského, tým ma chytíte," povedal.

Martin Nikodým

Peter Marcin, obľúbený zabávač a tvár šou Neskoro večer, sleduje na Dvojke magazín Regina, Cyklopotulky či diskusie. „Trojka je pre mňa špeciálna, lebo už som televízny pamätník, takže kedykoľvek prepnem, vždy si rád zaspomínam. No a špeciálna je pre mňa hlavne kvôli tomu, že tam chodia aj moje programy, napríklad Uragán," vrátil sa späť v čase Peter.

Dvojnásobný držiteľ ocenenia OTO a moderátor spravodajstva Ľubomír Bajaník na Trojke vyhľadáva hudobné publicistické programy či reláciu Život je vábny, ktorý prináša podľa Ľuba jedinečné rozhovory s ikonami slovenskej kultúry. „Som veľkým fanúšikom Dvojky Trojky, pretože sa zaujímam o kultúru, dejiny, prírodu aj hudbu našej krajiny. Darmo niekto bude hovoriť, že má v káblovke zahraničné tematické televízie, tie však neponúkajú pohľad na históriu, prírodu, kultúru, hudbu obyvateľov Slovenska. Na Dvojke pravidelne sledujem večerné dokumenty a diskusie, keď mám voľno aj podvečerné historické série ako Hľadanie stratených svetov, Slovenské rody a podobne. Mojim obľúbeným je sobotňajšie predpoludnie na Dvojke. Od Televíkendu, cez rôzne cestopisy, až po Noc v archíve a Retro noviny." Doplnil.

Ľubomír Bajaník

Rozhlasový moderátor Roman Bomboš, ktorý je s RTVS spätý už štvrťstoročie, sleduje rád prácu svojich televíznych kolegov. „Keďže cez deň nestíham sledovať novinky z regiónov, pozriem si vždy na Dvojke Reginu z predchádzajúceho dňa, pretože mainstreamové správy máme naozaj na každom kroku, ale zaujímavosti z regiónov dokážu byť veľmi inšpiratívne. A na Trojke som si obľúbil retro návraty a inscenácie či seriály, ktoré si pamätám z detstva, s plejádou fantastických hercov našej silnej generácie," pridal svoj pohľad na vec.

Roman Bomboš

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia