Úvod Novinky Osobnosti
Viliam Stankay na vianočné povery neverí: Nikdy som nebol bohatý a už asi ani nebudem
Viliam Stankay na vianočné povery neverí: Nikdy som nebol bohatý a už asi ani nebudem

Viliam Stankay na vianočné povery neverí: Nikdy som nebol bohatý a už asi ani nebudem

Jeho tri deti ho prekvapujú nielen vianočnými želaniami.

Moderátor Správ RTVS Viliam Stankay sa podobne ako iné deti nevedel dočkať Vianoc a darčeky hľadal. „Na Ježiška som veľmi skoro prestal veriť. Obzvlášť počas materialistickej výchovy v socializme sme vedeli, že darčeky nosia rodičia a nie Ježiško. Aktívne som ich hľadal a aj keď som ich našiel, tak som sa potešil a vrátil ich na miesto. Pod stromčekom som sa na Štedrý deň tváril prekvapene," prezradil svoje spomienky z detstva Vilo.

Jeho tri deti ho prekvapujú nielen vianočnými želaniami, ale prianiami aj počas roka. Častokrát ich požiadavky musí krotiť. „Snažím sa ich držať pri zemi. Vianoce nie sú o drahých darčekoch, ale o niečom inom. Myslím si, že sa uspokoja s takými Vianocami, aké mávame," doplnil.

viliam stankay, neskoro večerV šou Petra Marcina Neskoro večer.

Sviatky sa Vilovi, ktorý v RTVS pracuje už 23 rokov, spájajú s rozprávkou Tri oriešky pre Popolušku. „Mojou špeciálnou srdcovkou je rozprávka Kráľ Drozdia brada, ktorá sa veľmi často vysielala. Podľa mňa je to vynikajúca rozprávka a mám ju veľmi rád," prezradil.

K tradíciám u Stankayovcov patrí oblátka s medom a cesnakom, kapustnica, ryba či Betlehem na stole. Hoci pod obrus dáva mince, robí to len zo zvyku. Prečo? Pozrite si video a dozviete sa, čo mu vianočné povery priniesli.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia