Úvod Novinky Osobnosti
Peter Marcin stále túži po hračkách. Má to ale jeden háčik
Peter Marcin stále túži po hračkách. Má to ale jeden háčik

Peter Marcin stále túži po hračkách. Má to ale jeden háčik

Z modernejších filmov miluje Grincha s Jimom Carreym.

Čo mi pamäť siaha, tak moja prvá vianočná spomienka sa viaže na koledy, lebo babka nás ich pri stromčeku nútila spievať. Po večeri sme sa celá, trojgeneračná rodina, museli postaviť a spievať aspoň polhodinu," spomenul si na svoje Vianoce z detských čias zabávač a moderátor šou Neskoro večer Peter Marcin.

Peter Marcin

Neskôr sa pre Petra stala tradíciou polnočná omša. „Vždy sme šli na polnočnú, ale nie do kostola, ale za kostol a keď omša skončila, tak sme hrali na gitare, spievali a neskôr sa aj varené víno k tomu pridružilo. Polnočná omša bola pre mňa veľmi príjemná bodka za Štedrým dňom," doplnil.

Takisto priznal, že dlhé roky túžil po hračkách, ktoré ale napokon nikdy nedostal. Prečo? Dozviete sa vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Petrova manželka je podobne ako on z Liptova, takže tradície mali vo svojich rodinách takmer totožné. „Nelíšili sa skoro vôbec. Máme kapra, opekance, šalát, kapustnicu, zákusky. Takže je to rovnaké odkedy si pamätám a je to tak aj v mojej rodine," prezradil.

K štedrovečernej večeri Peter vždy púšťa album Petra Dvorského a Edity Gruberovej. „Sú to nádherné vianočné piesne. Neskôr si samozrejme púšťame aj veselšie pesničky. Z modernejších filmov milujem Grincha s Jimom Carreym. Pre mňa je to absolútna topka," uzavrel obľúbený zabávač.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia