Úvod Novinky Osobnosti
Anton Srholec už dnes večer v cykle Slovenský panteón
Anton Srholec už dnes večer v cykle Slovenský panteón

Anton Srholec už dnes večer v cykle Slovenský panteón

Nezmeškajte ďalšiu časť Slovenského panteónu, novej dokudrámy, ktorá bude tentoraz venovaná Antonovi Srholcovi. Bol to rímskokatolícky kňaz, spisovateľ, charitatívny pracovník a filantrop. Dodnes sa o ňom hovorí ako o stelesnení dobra, odvahy a ľudskosti.

Narodil sa ako jedno zo siedmich detí do skromných pomerov. Študoval na gymnáziu v Skalici, Trnave a v Šaštíne. Bol súčasťou saleziánskeho spoločenstva a výrazne pomáhal deťom z chudobných rodín.

Bývalý režim mu odopieral vzdelanie, dostal sa dokonca do väzenia a niekoľko rokov tvrdo pracoval v uránových baniach. Aj napriek tomu si ho mnohí pamätajú ako pokorného, usmievavého a vždy dobre naladeného človeka, ktorý rozdával nádej a otvorene rozprával o viere v Boha.

Slovenský panteón priblíži príbeh Antona Srholca veľmi pútavo - prostredníctvom dokumentárnej drámy, ktorá je kombináciou hraných pasáží a moderovaných vstupov. Premiérovú časť o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi uviedla RTVS v lete 2020. V rozhovore nám vtedy viac prezradil režisér Peter Núňez.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia