Úvod Novinky Osobnosti
Má len 12 rokov, vystupoval v USA i Rusku. Zahral aj v RTVS
Má len 12 rokov, vystupoval v USA i Rusku. Zahral aj v RTVS

Má len 12 rokov, vystupoval v USA i Rusku. Zahral aj v RTVS

Počúvajte rozhovor z Rádia_FM s mladým nadaným husľovým virtuózom Teom Gertlerom..

„Dvanásť rokov je výborný vek, ale v každom veku je dobre. Ja sa nikdy nezamýšľam nad tým, koľko mám rokov a dúfam, že ani nikto iný. Pretože podstatné je, čo robíme a ako to robíme a že si to užívame," hovorí mladý husľový talent Teo Gertler, ktorý navštívil Rádio_FM a naživo zahral v Ráne na eFeMku.

Napriek tomu, že má dvanásť rokov, si svojou hrou na husliach už vyslúžil niekoľko medzinárodných ocenení, vystupoval v mnohých európskych metropolách ako Budapešť, Praha, Brno, Sankt Peterburg či Moskva ale aj v americkom New Yorku. Hral napríklad po boku legendárneho Andreu Bocelliho a vystupoval tiež so slávnym Plácidom Domingom.

Teo_Gertler.jpg


Hovorí, že nemáva dni, keď sa mu nechce hrať na svoj nástroj. „Mne sa vždy chce cvičiť, pretože ja si to vždy užívam a baví ma to," vyhlásil v rozhovore s moderátorom Martinom Staňom v Ráne na eFeMku a dodal, že huslistom by chcel zostať aj v dospelosti.

Hoci sa už teraz vo svojej kariére dostal tak ďaleko, že by mu mohol závidieť nejeden omnoho starší kolega, v Rádiu_FM prezradil, že mu ešte zostáva jeden veľký hudobný sen, ktorý by si rád splnil.

Ak sa chcete dozvedieť o jeho sne viac, vypočujte si záznam rozhovoru z Rána na eFeMku. Nájdete ho aj v našom archíve na webe, je tiež dostupný ako podcast. A samozrejme, nezabudnite sledovať novinky z Rádia_FM na facebooku či instagrame.

Teo Gertler v Ráne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia