Úvod Novinky Osobnosti
Šarkan z Hexu o Ďuďovi, začiatkoch v hudbe aj práci moderátora
Šarkan z Hexu o Ďuďovi, začiatkoch v hudbe aj práci moderátora

Šarkan z Hexu o Ďuďovi, začiatkoch v hudbe aj práci moderátora

Známy slovenský spevák bol hosťom u Petra Marcina v relácii Neskoro večer.

Tí najoddanejší fanúšikovia si ho pamätajú ako frontmana skupiny Žena z lesoparku, Peter ´Šarkan´ Novák je však už nejaký čas súčasťou skupiny Hex. Najprv len zaskakoval Ďuďa, ktorý bojoval so zákernou chorobou, po smrti speváka sa pridal k známej slovenskej kapele natrvalo. Šarkan je však nielen spevák a hudobník, venuje sa aj moderovaniu a jeho hlas počuť aj z rádiového éteru.

Prezývku Šarkan dostal ešte počas školských čias. Ako povedal, vtedy mal prezývku každý a on nemohol zostať výnimkou. Ako však prezradil Petrovi Marcinovi v relácii Neskoro večer, oveľa väčší „trapas" zažil vďaka svojmu občianskemu menu v banke. „Keď som si prvýkrát zakladal účet, mali ako vzor uvedené meno Ing. Peter Novák. Keď som vypísal papiere, pani mi to vrátila s typickým výrazom - Môže byť niekto takýto debil?"

Peter Novák alias Šarkan

Peter Novák pred dvadsiatimi rokmi v hudobnej relácii Slovenskej televízie, zdroj: RTVS

Marcin prekvapil Nováka archívnymi zábermi z čias, keď bola jeho prvá kapela Žena z lesoparku pri plnej sile. Na záberoch videoklipu má Šarkan o cca dvadsať rokov menej a ako povedal, práve videoklip, ktorý mu v relácii pustili, dlho zháňal... A to nebolo všetko. Peter Marcin vytiahol z archívu Slovenskej televízie ukážku relácie, ktorú Šarkan kedysi moderoval.

Nevideli ste v sobotu Neskoro večer? Program si môžete pozrieť v našom online archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia