Úvod Novinky Osobnosti
Slovenský panteón: Juraj Hrčka v úlohe generála Štefánika
Slovenský panteón: Juraj Hrčka v úlohe generála Štefánika

Slovenský panteón: Juraj Hrčka v úlohe generála Štefánika

Dokudráma v nedeľu večer na Jednotke, všetky odvysielané časti nájdete aj v online archíve na webe rtvs.sk.

Milan Rastislav Štefánik patrí k najvýznamnejším osobnostiam našej histórie. Bol to známy historik, miloval lietanie, bol rovnako vášnivý cestovateľ, ale aj astronóm a diplomat s liberálnymi myšlienkami. Štefánik zohral dôležitú úlohu pri organizovaní česko-slovenských légií a sprostredkovaní kontaktov na francúzskych funkcionárov.

Slovenský panteón - M.R. Štefánik

Rodák z Košarísk bol už ako dieťa mimoriadne talentovaný a výnimočný. Študoval v Prahe, vyskúšal si život v Paríži. Precestoval Rusko, Strednú Áziu, Alžírsko, Tunisko aj Atlas. Na zozname jeho ciest sú aj mnohé ďalšie krajiny vrátane Brazílie, Tahiti či Ekvádoru. Štefánik bol jazykovo mimoriadne nadaný, vedel, ako a s kým komunikovať.

Juraj Hrčka, Štefánik

Štefánikove jazykové zručnosti obdivuje aj Juraj Hrčka, slovenský herec, ktorý si generála zahral v pilotnej časti Slovenského panteónu. Tá mala premiéru v lete minulého roka, v nedeľu večer si ju budete môcť pripomenúť o 20:30 hod. na Jednotke. V rozhovore sme sa Juraja opýtali, čo ho so Štefánikom najviac spája, ale aj to, čo bolo na nakrúcaní dokudrámy najzaujímavejšie.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia