Úvod Novinky Osobnosti
Veľkolepé finále Slovenského panteónu venované Saganovi
Veľkolepé finále Slovenského panteónu venované Saganovi

Veľkolepé finále Slovenského panteónu venované Saganovi

Prezývku tourminátor nedostal iba tak. Za úspechmi rodáka zo Žiliny sú roky tvrdej driny. Sledujte jeho príbeh na vrchol.

Slovenský panteón vyvrcholí v nedeľu 14. marca epizódou, ktorá bude venovaná jednému z najvýraznejších a najúspešnejších slovenských športovcov. Vytrvalý, mimoriadne talentovaný a zároveň vtipný. Na Slovensku niet človeka, ktorý by nevedel, kto je Peter Sagan.

„Každá osobnosť z tohto cyklu bola orieškom svojho druhu. Celkovo bol však Slovenský panteón jedným z najťažších projektov mojej kariéry, ale zároveň bol aj jedným z najkrajších. Veľmi sa z neho teším," hovorí režisér Slovenského panteónu Peter Núñez.

Slovenský panteón venovaný Petrovi Saganovi

Nezmeškajte veľkolepé finále cyklu Slovenský panteón. V nedeľu večer na Jednotke.

Nakrúcanie dokudrámy o Petrovi Saganovi prebiehalo v Bratislave, ale aj na rôznych miestach v rodisku úspešného cyklistu, v Žiline. V niekoľkých scénach si zahrali aj deti z Akadémie Petra Sagana. Úspešného športovca v detskom veku si zahral jeho synovec, dospelého Sagana stvárnil jeden z členov jeho akadémie.

Súčasťou programu budú aj výpovede mládežníckych trénerov Petra Sagana Petra Zánického a Milana Novosada. Niekoľko zaujímavostí doplní aj športový komentátor a moderátor RTVS Marcel Merčiak, športový publicista Ľudovít Lučanič, ale aj Petrov otec Ľubomír Sagan.

Finálovú časť, ktorú odvysiela Jednotka o 20:30 hod., vo vysielaní doplní o 21:20 hod. rodinná komédia z prostredia Tour de France s názvom Veľké preteky. Všetky už odvysielané časti Slovenského panteónu nájdu diváci kedykoľvek aj v archíve na webe RTVS.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia