Úvod Novinky Osobnosti
Zomrel novinár Ľubomír Motyčka
Zomrel novinár Ľubomír Motyčka

Zomrel novinár Ľubomír Motyčka

Mal 71 rokov. V minulosti spolupracoval s Rádiom Regina Stred.

V banskobystrickej nemocnici v piatok popoludní zomrel 71-ročný novinár a poslanec Ľubomír Motyčka, legendárny hlas banskobystrického rozhlasového štúdia, v súčasnosti mestský a krajský poslanec zastupiteľstva v Banskej Bystrici. Informovalo o tom Rádio Regina Stred.

"Ľubomír Motyčka sa celoslovensky preslávil najmä ako moderátor relácie Dobré ráno. Práve jemu patrili banskobystrické štvrtkové rána. 'Na Motyčku' kedysi vstávalo celé Slovensko a čakalo na jeho legendárne dúšky na rozlúčku - trefné bonmoty, poznámky a originálny novinársky štýl. Za svoju redaktorskú činnosť získal viacero novinárskych ocenení. Po odchode z rozhlasu založil časopis Cestovateľ, na čele ktorého stál až do roku 2014. V roku 2007 získal celoslovenské ocenenie Osobnosť cestovného ruchu. Česť jeho pamiatke!," uvádza v statuse Rádio Regina Stred.

Motyčka sa narodil v roku 1950 v obci Veľký Ďur, žil v Banskej Bystrici a 27 rokov pracoval v banskobystrickom rozhlasovom štúdiu. V roku 1989 moderoval generálny štrajk na Námestí SNP v Banskej Bystrici. V súčasnosti v oboch zastupiteľstvách, mestskom aj krajskom, pôsobil ako poslanec.

"Skvelý rozhlasový kolega, poslanec mesta a poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja, výborný kamarát, múdry človek, rozhľadený redaktor. Vždy stál na strane tých, ktorí sa sami nevedeli brániť," uviedla Laššáková, ktorá najbližšej rodine vyjadruje úprimnú sústrasť.

So zármutkom prijal smutnú správu o úmrtí banskobystrického mestského poslanca aj primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko. "Múdry, rozhľadený človek a dobrý priateľ, ochotný kedykoľvek pomôcť, nám bude v poslaneckej lavici veľmi chýbať. Pozostalej rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť," reagoval Nosko. Sústrasť vyjadril aj Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja.

zdroj: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia