Úvod Novinky Osobnosti
Mentálna koučka Petry Vlhovej: Aká je jej úloha?
Mentálna koučka Petry Vlhovej: Aká je jej úloha?

Mentálna koučka Petry Vlhovej: Aká je jej úloha?

Petra Zorvan na rozhovore u Petra Marcina v relácii Neskoro večer.

Fyzické predpoklady a tréning sú veľmi zaužívané zložky v príprave profesionálneho športovca, avšak viacerí z nich sa dnes obracajú na odborníkov, ktorí im pomáhajú v psychickej príprave a vďaka tomu lepšie dokážu zvládať stresové situácie. Jedným z takzvaných mentálnych koučov je aj skúsená Petra Zorvan, ktorá napomáha Petre Vlhovej na ceste za jej športovými úspechmi.

Počas návštevy v obľúbenej talkšou Neskoro večer oboznámila Petra divákov o svojom profesionálnom živote a tiež o jej vzťahu s Petrou Vlhovou, za ktorej úspechmi stoji aj uznávaná mentálna koučka. „Sme veľmi dobré kamarátky, dokonca mi išla na svadbe za svedka," vysvetlila.

Ďalej pokračoval rozhovor o vplyvoch rôznych návykoch, ktoré športovci zvyknú praktizovať pred svojimi výkonmi. „Petra nemá takmer žiadne rituály pred pretekmi. Niektorým pomáha čokoláda, iní zvyknú mať všetko nachystané dopredu ako špecifické termo prádlo, čiapku a možno aj slipy," dodala so smiechom.

Na otázku vplyvu médií na profesionálneho športovca odvetila, že Petra si tento nápor reguluje sama. „Peťa má väčšinou takéto veci v paži, aj keby chytí nervy, tak je človek, ktorý sa dokáže dať okamžite dokopy."

O profesionálnom živote mentálneho kouča sa toho veľa nevie, väčšinou si Petra vyberie rôznych manažérov na vysokých pozíciách alebo športovcov. „Ak si môžem vybrať, tak si vždy najradšej vyberiem športovcov, napríklad tenistov, biatlonistov alebo hokejistov, ktorých identitu nemôžem za žiadnu cenu prezradiť," dodala na záver mentálna kouča Petra Zorvan.

Viac informácii o Petrinom živote a profesionálnej kariére nájdete v prílohe. Celú epizódu si môžete pozrieť v archíve RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia