Úvod Novinky Osobnosti
Peter Sagan má pred Tour de France formu. Chce opäť zelený dres
Peter Sagan má pred Tour de France formu. Chce opäť zelený dres

Peter Sagan má pred Tour de France formu. Chce opäť zelený dres

Slovenský cyklista odcestoval v utorok do Francúzska, kde sa chystá na hlavný vrchol sezóny.

Peter Sagan sa na Tour de France naladil v nedeľňajších majstrovstvách SR. Domáci šampionát v Bánovciach nad Bebravou ovládol siedmykrát dominantným výkonom.

Slovenský cyklista svojou aktívnou jazdou roztrhal pelotón už v prvom zo siedmych 32-kilometrových okruhov.

Drvivú väčšinu pretekov následne strávil v 10 člennom úniku a do Bánoviec nad Bebravou prišiel s pohodlným náskokom 35tich sekúnd pred najlepším Čechom Kukrlem.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Bolo veľmi teplo a pretek bol dosť dlhý. Vyšlo to nad očakávania aj pre mňa, pretože hneď v druhom kole sme odišli jedenásti jazdci a dotiahli to až do konca. Takže, veľmi dobre," vravel pre pondelňajšie Góly-body-sekundy Peter Sagan.

Čerstvý 7-násobný majster Slovenska v cestnej cyklistike v utorok odletel na Tour de France, ktorá štartuje v sobotu v bretónskom Breste.

Pred druhou Grand Tour sezóny je vo výbornej forme, čo potvrdil kvalitnými výkonmi na talianskom Giro´d Italia a dominantným víťazstvom na spomínanom šampionáte SR v Bánovciach nad Bebravou.

„Giro vyšlo podľa plánov, tak sa nie je, na čo sťažovať. Len sa potvrdilo, že som ešte stále na tom dobre," pokračoval 31-ročný rodák zo Žiliny.

Opäť chce zelený dres

Peter Sagan počas pretekov MSR 2021.

Na Starej dáme sa bude môcť plnohodnotne spoľahnúť iba na pomoc iba od jedného kolegu Daniela Ossa, ale s prevažne vrchárskou zostavou svojho tímu problém nemá.

„Líder je (Wilco) Kelderman a potom sú tam aj nejakí vrchári, ktorí mu budú pomáhať v kopcoch a na niektoré etapy aj mne. Nemám s tým problém.."

„Keď som bol v Tikoffe, tak som nemal na pomoc nikoho a robil všetko sám. Musím povedať, že je to dobrá zostava," dodal na záver Peter Sagan, ktorý opäť ide na Tour s jasným cieľom získať zelený dres.

Potvrdil to aj jeho otec Ľubomír, ktorý však vie, že to nebude ani tento rok vôbec jednoduché. „Chcel by bodovačku vyhrať, tak uvidíme. Adeptov na víťazstvo je tam veľa," dodal .

Tour de France 2021

  • 1. etapa 26. jún od 13:30 hod. (sobota)
  • prvý voľný deň 5. júl (pondelok)
  • druhý voľný deň 12. júl (pondelok)
  • posledná etapa 18. júl (nedeľa)

Peter Sagan však bude mať v súboji o zelený dres na Tour de France o jedného veľkého súpera menej.

Obhajca vlaňajšieho víťazstva v bodovacej súťaži Ír Sam Bennet sa pre nedoliečené zranenie kolena nepostaví v sobotu na štart a v tíme Deceuninck Quickstep ho nahradí legendárny špurtér Mark Cavendish.

Priame prenosy z jednotlivých etáp Tour de France 2021 ponúkne aj RTVS. Všetky môžete sledovať na Dvojke a webe tdf.rtvs.sk. Prvá etapa štartuje v sobotu 26. júna od 13:30 hod.

FOTO: TASR

25 50 75 90
TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia