Úvod Novinky Osobnosti
Dr. Krause: Nuda počas prázdnin je matkou tvorivosti
Dr. Krause: Nuda počas prázdnin je matkou tvorivosti

Dr. Krause: Nuda počas prázdnin je matkou tvorivosti

Poskytnutie slobody a voľnosti môže mať na dieťa pozitívny dopad.

Prázdniny sa začali v plnom prúde a spolu s nimi si mnohí rodičia hovoria, čo s deťmi. Samozrejme, poznáme viaceré varianty ako letné tábory, návštevy starých rodičov, rodinné dovolenky či doučovanie... Ako skutočne zorganizovať deťom voľný čas počas prázdnin? Neuropsychológ Robert Krause pozná efektívne riešenie.

„Tak ako dospelí potrebujú voľno od práce, to isté potrebuje aj dieťa. Ja odporúčam rodičom, aby v prvých týždňoch nechali robiť dieťa, to čo v skutočnosti chce. Samozrejme, existujú hranice, ale poskytnutie slobody a voľnosti môže mať na dieťa pozitívny dopad," objasnil doktor.

„Nie je dobré, keď rodič prevezme manažérsku úlohu šéfa. Ideálnou formou je, keď rodič ponúkne alternatívy, ktoré ukážu dieťaťu cestu, vďaka ktorým ho inšpirujeme ako správny vzor k spoločnej aktivite," dodal.

Kids.jpg

Nuda je skvelá!

„Rodičia nechcú dovoliť svojim deťom, aby sa nudili a automaticky ich vnímajú ako flákačov. Nuda je matka tvorivosti, doprajme svojim deťom, aby sa nudili, aby si vytvorili svoj vlastný harmonogram dňa. Keď uvidíme ako si dokážu vytvoriť program, tak nakoniec splnia všetky naše očakávania a motivácia cez vyhrážky a výčitky nebude nijak prospešná," dodal na záver doktor Robert Krause.

Foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia