Úvod Novinky Osobnosti
Leto Štefana Chrappu: Mám recept proti vyhoreniu
Leto Štefana Chrappu: Mám recept proti vyhoreniu

Leto Štefana Chrappu: Mám recept proti vyhoreniu

Redaktor náboženského vysielania Rádia Slovensko a Rádia Devín známy aj ako moderátor viacerých projektov dovolenkuje do dvoch hodín autom rôzne po Slovensku.

Odkedy známej tvári RTVS Štefanovi Chrappovi do života prišla dcérka, uprednostňuje pohodu domova, čistú vlastnú kúpeľňu, toaletu a domácu stravu. Nesedia ako rodina stále doma, ale chodia na poznávacie výlety po slovenských mestách:

„Maximálne dve hodiny cesty autom. Večer sa vraciame domov príjemne unavení a spíme vo svojom. Takto sa dá dovolenkovať celý rok, raz do týždňa niekam vypadnúť."

Odpočinok celú večnosť

Za aktívnu dovolenku považuje aj hranie s kapelou, točenie dokumentov, alebo nahrávanie relácií s hosťami, za ktorými musí vyraziť:

„Ako hovorí don Bosco, na odpočinok budeme mať celú večnosť, teraz makajme. Nevypol som už celé roky. Priznávam, unavený som občas ako kôň."

Štefan-Vandal-Matus-Zajac-ArchívŠCh

Zlúskaná ruská klasika

Kým boli s manželkou bezdetný pár, mali dovolenkový stereotyp pri vyvaľovaní sa na pláži v Lignane na severe Talianska:

„Spred nášho bytového vchodu na parkovisko hotela to bolo presne 650 km. To som si odšféroval a potom som iba s knihou hľadal tieň. Takto som za pár rokov zlúskal veľkú časť ruskej klasiky."

Na dovolenku nečaká na leto, či na zimu, lebo by to bolo na zbláznenie:

Gitarista-Štefan-Chrappa-Toth-ArchívŠCh

„Spoločne strávený čas primiešavame do bežného života. Už roky som sám nerelaxoval. Blízki majú požiadavky, ktoré rád plním, a sám so sebou nevydržím, stále ma to k niekomu ťahá. Samoty sa desím, aj keď ma fascinujú príbehy pustovníkov z púšte."

V pracovný čas oddychuje bežným spôsobom:

„Dám si kávu, zavriem oči a užívam si vedomie, že som Bohom milovaný. To je veľká vec. Tiež sa snažím posväcovať prácu láskou. Je to recept proti vyhoreniu."

Foto: Zdroj archív Štefana Chrappu

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia