Úvod Novinky Osobnosti
Lasica múdro o očkovaní. Po smrti antivaxeri zneužili jeho meno
Lasica múdro o očkovaní. Po smrti antivaxeri zneužili jeho meno

Lasica múdro o očkovaní. Po smrti antivaxeri zneužili jeho meno

Spomienka na legendu slovenského kultúrno-spoločenského života v relácii Trochu inak.

„Nemal som o očkovaní žiadne pochybnosti, pretože keď som bol malý, tak zúril záškrt, detská obrna, šarlach, osýpky, tuberkulóza... a to všetko vďaka očkovaniu zmizlo," povedal Milan Lasica začiatkom roka v rozhovore s Adelou Vinczeovou.

„Keď sa niekto chce báť, tak si vždy nájde dôvod," odpovedal v relácii Trochu inak na Adelinu otázku, či rozumie ľuďom, ktorí majú z očkovania strach.

Len pár hodín po smrti pána Lasicu sa začal sociálnymi sieťami šíriť hoax, že úmrtie legendy súvisí práve s očkovaním. Rodina Milana Lasicu na nepravdivé správy okamžite zareagovala a súhlasila so zverejnením výsledkov pitvy.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky zároveň vyzvalo odporcov očkovania, aby nezneužívali Lasicovo meno a jeho úmrtie nespájali s vakcináciou, ktorú absolvoval začiatkom roka.

Rodina súhlasila so zverejnením výsledkov pitvy

„Tento prípad sme preskúmali a akýkoľvek súvis s očkovaním môžeme jednoznačne vylúčiť. Pán Lasica bol očkovaný 3. februára. So súhlasom jeho najbližšej rodiny môžeme zverejniť, že bol dlhodobo liečený na problémy so srdcom a zomrel na javisku z dôvodu zlyhania srdca," napísalo ministerstvo na sociálnej sieti.

Milan Lasica zomrel v nedeľu 19. júla po vystúpení s Bratislava Hot Serenaders v Štúdiu L+S. Po záverečnej klaňačke ho zradilo srdce. Podľa medializovaných informácií sa bude posledná rozlúčka s Milanom Lasicom konať v úzkom rodinnom kruhu a pohreb nebude štátny.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia