Úvod Novinky Osobnosti
Leto Romana Bomboša: Hudbou vyrába deťom soundtracky života
Leto Romana Bomboša: Hudbou vyrába deťom soundtracky života

Leto Romana Bomboša: Hudbou vyrába deťom soundtracky života

Známy rozhlasový moderátor Roman Bomboš nedokázal dlhé roky vypnúť ani na dovolenke, teraz sa to už postupne učí.

V RTVS zarezáva za mikrofónom takmer tri desaťročia; a leto má rád, ak ho trávi aj v práci, lebo leto má v rozhlase zvláštnu atmosféru:

„Pyramída je presvietená slnkom, ľudia sa akosi viac usmievajú. No a ak idem potom na skutočnú oddychovú dovolenku, tak ak sa dá, určite niekde k vode."

Bomboš-Roman-dovolenka

Tipy pre svetové bedekre

Ako bývalý dejepisár spolu so svojimi deťmi skúma aj pamätihodnosti, hrady a zámky:

„Bojnice, či Spišský hrad, alebo Levoča sú miesta, ktoré by nemali chýbať ani v svetových bedekroch. No a zo zahraničia mám rád najbližšie more a krásu Slovinska a miest Piraň a Portorož."

Témy sú všade

Podľa poznania Romana Bomboša zaujímavá téma je všade a kdekoľvek. Preto mu trvalo dlhšie, aby si zvykol, že keď má dovolenku, nepracuje:

„Kedysi som robil vstupy do vysielania aj z dovolenky, ak bolo niečo na mieste, kde sme sa nachádzali, zaujímavé, tak som neodolal. Teraz už nie som aktívny týmto smerom a snažím sa viac oddychovať a regenerovať."

Bez padáka...

Stav únavy, v akom na dovolenku odchádza, rozhoduje o spôsobe oddychu:

„Nie som príliš adrenalínový typ, takže s padákom na dovolenke neskáčem..."

Bomboš-Roman-rodina-RTVS

Príchod dvoch detí do rodiny Romana Bomboša znamenal logicky zmenu dovolenkových návykov. Od ich útleho veku sa snažili s partnerkou vytvoriť im čo najviac zážitkov:

„Veď čo si budú pamätať z detstva najviac? Výlety, zážitky. A to ich formuje. Naša práca nás dostáva často od rodiny, využívam dovolenkový čas, aby sme boli všetci pohromade a trávili ho spoločne. Deti sú ešte vo veku, keď s nami s partnerkou chcú chodiť, tak to využívame naplno."

Dovolenka doma ako v hoteli

Pandémiu sa snažili v rodine preklenúť s ohľadom na deti skutočne originálne:

„Robili sme si dovolenku doma, doslova. Tvárili sme sa, že sme na hoteli alebo na chate, pozerali filmy, hrali spoločenské hry. Urobili sme si akúsi generálku na skutočnú dovolenku, ktorú by sme kvôli zlému počasiu strávili pod strechou. Bola to veľká zábava."

Bomboš-ceny-zvazu-autorov_a_interpretov_popularnej_hudby-Pavol-Zachar-TASR

Niekoľkonásobný nositeľ titulu hudobný redaktor roka, ktorý udeľuje Zväz autorov a interpretov populárnej hudby; pristupuje k svojej vášni - muzike skutočne originálne:

„Robím si soundtrack k životu, keď niekam cestujeme, hudba hrá z autorádia, keď niekde sme, púšťame si svoje obľúbené pesničky. Skladba potom dokáže vyčarovať spomienku na obdobie, kedy sme ju počúvali a čo sme pri nej zažili."

Moderátor Roman Bomboš patrí k pracovným lokálpatriotom. Aj na dovolenke počúva Rádio Slovensko. Tak je vždy informovaný úplne o všetkom:

„Okrem toho som stále spojený aj s kolegami ako poslucháč. Človeku takáto spätná väzba potom výrazne pomáha aj v práci za mikrofónom."

Foto: TASR, archív a FB Romana Bomboša

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia