Úvod Novinky Osobnosti
Budúca neurovedkyňa a zároveň nová nádej hudobnej scény
Budúca neurovedkyňa a zároveň nová nádej hudobnej scény

Budúca neurovedkyňa a zároveň nová nádej hudobnej scény

Vypočujte si rozhovor so speváčkou Tamarou - Bratislavčankou, ktorá študuje neurovedu vo Veľkej Británii.

„Od mája do septembra som na Slovensku a venujem sa dokončovaniu hudobných projektov," povedala v rannom vysielaní Rádia_FM sympatická speváčka Tamara Kramárová, ktorá predstavila prvý oficiálny singel s názvom So Sweet.

Tamara Kram r v R ne na eFeMku (30.7.2021) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Celé sa to začalo úplnou náhodou, a to spoluprácou so skupinou HEX. Ozvali sa mi na základe môjho videa na YouTube a pôvodne to mali byť iba vokály... V štúdiu sa z toho stal duet," zaspomínala si dcéra obľúbeného slovenského herca na svoje hudobné začiatky.

Záľuba sa premenila na skutočné pesničky

Nikdy si nemyslela, dokonca ani nesnívala o hudobnej kariére. Ako priznala v rozhovore, záľuba sa postupne začala meniť na skutočné pesničky.

Tamara študuje v Anglicku neurovedu v kombinácii s kognitívnou vedou. „Nie je to však medicínsky smer, skôr filozofia a psychológia," spresnila Tamara.

Tamara v Ráne na eFeMku

Kompletný rozhovor vrátane živej verzie skladby So Sweet si môžete vypočuť v podcaste. Zdroj: instagram.com/efemko

Hudba ju však baví rovnako. V Británii si vyskúšala aj „open-mic" vystúpenia. Ich kúzlo spočíva v tom, že ktokoľvek môže prísť do podniku a vystúpiť pred náhodným publikom.

Môže nielen hrať a spievať, ale dokonca aj prednášať poéziu. Práve takéto vystúpenia Tamaru mimoriadne povzbudili a z občasných hraní sa stali pravidelné.

Tamaru poznajú jej fanúšikovia najmä vďaka prespievaným pesničkám od iných interpretov, už čoskoro sa však dočkajú aj autorskej tvorby. Skladbu So Sweet z pripravovanej EP platne zaspievala naživo aj v Ráne eFeMku.

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/tamarakramar

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia