Úvod Novinky Osobnosti
Leto Ľubomíra Bajaníka. Vyskúšal aj šialence
Leto Ľubomíra Bajaníka. Vyskúšal aj šialence

Leto Ľubomíra Bajaníka. Vyskúšal aj šialence

Stálica RTVS o svojich letných plánoch a potulkách po Slovensku.

Moderátor relácie Správy RTVS Ľubomír Bajaník sa aj počas letných dní venuje práci - popri spravodajstve je to aj príprava relácie SK Dejiny. Ostáva mu však aj čas na oddych, ktorý trávi cestami po Slovensku.

„Už teraz viem, že jeseň by mala byť pracovne pestrá, preto sa snažím čo najviac roboty pomaličky a postupne vybaviť počas predpoludní bežných prázdninových dní," uvádza a dodáva, že ho čaká tiež letná škola žurnalistiky v Prahe a možno si dopraje aj menší výlet v západných Čechách.

„Spája sa mi s nimi zájazd, ktorý som absolvoval ešte ako dieťa so starým otcom," prezrádza.

Ideálne leto Ľubomíra Bajaníka

K letu obľúbenej tváre RTVS patrí príroda, voda i zastávky v rôznych menších galériách, múzeách a zabudnutých kostolíkoch. Knihy dáva Ľubomír Bajaník v lete bokom, nakoľko je počas roka podľa vlastných slov „učítaný až až".

Ľubomír Bajaník s rodinou.jpg

„Je pravdou, že nielen miesta, ale najmä ľudia sú tou esenciou, ktorá robí letný oddych krajším," hovorí a dodáva, že preto mu v lete nesmú chýbať posedenia s priateľmi pri pohári vína.

Dôležité sú aj stretnutia s rodinou, s tou bratovou už navštívili Liptov aj Oravu. Okrem týchto miest vždy rád zájde do rodných Zlatých Moraviec, kde ho zakaždým víta domáca mamina kuchyňa a víno z vinice, o ktoré sa stará otec.

Tipy na výlety Ľubomíra Bajaníka

Moderátor by rád upriamil pozornosť turistov na kostolíky v blízkosti svojho rodiska v tribečskom pohorí:

  • Kostoľany nad Tribečom
  • Sádok
  • Klížske Hradište

Ďalej odporúča ako tipy na výlety:

  • Hrad Hrušov
  • Vyhliadky pri Skýcove alebo Jedľových Kostoľanoch

Pri cestách po Slovensku si tiež vychutnávam pôvaby a vône juhu Slovenska. Teší ma upravenosť mnohých dedín a mestečiek našej krajiny a posun vpred, ale máme aj veľké výzvy. Náročky to zdôrazňujem, keďže mnohé oblasti sa síce snažia lákať turistov, ale upravenosť, čistota a celková krajinotvorba pokrivkáva a nie je to vždy záležitosť peňazí," ozrejmuje.

Letné chute

Ľubomír Bajaník si rád pochutná na cestovinách, ku ktorým si vyrába aj vlastné domáce pesto. Obľubuje aj grilované cukety a patizóny či typické lečo z domácich paprík a paradajok.

Okrem zeleninových jedál, medzi ktorými hrá prím slovenská verzia ratatouille s voňavými domácimi bylinkami, rád skúša aj nové jedlá.

„Tento rok som vyskúšal aj liptovské zemiakové šialence, ktoré boli vynikajúce. Doprajem si ale aj grilované mäso s uhorkovým alebo rajčinovým šalátom, chlebom a k tomu pohár vína," uzatvára.

Reláciu SK Dejiny si môžete pozrieť zadarmo a bez reklám v online archíve. Správy RTVS vysielame každý deň o 19.00 hod na Jednotke a na facebooku Správy RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Lubomir bajanik s bratom a neterami.jpeg Lubomir Bajanik s bratom.jpeg Ľubomír Bajaník si pochutná rád na dobrom jedle.jpg Lubomir Bajanik s neterou.jpeg

Živé vysielanie ??:??

Televízia