Úvod Novinky Osobnosti
Leto Ľuboša Hlavenu: Stal som sa obdivovateľom Slovenska
Leto Ľuboša Hlavenu: Stal som sa obdivovateľom Slovenska

Leto Ľuboša Hlavenu: Stal som sa obdivovateľom Slovenska

Už nezbiera čiarky za návštevy zahraničných krajín. Teší sa z toho, čo máme doma.

Obľúbený športový komentátor a moderátor RTVS Ľuboš Hlavena si aj v tomto multišportovom roku našiel čas na oddych a dovolenku. Avšak tomu predchádzali pracovné povinnosti.

„Všetko sa to začalo už v máji, keď sme pripravovali projekt majstrovstiev Európy vo futbale. Tie trvali od polovice júna presne mesiac a stihol som počas nich absolvovať tri voľné dni, ktoré slúžili hlavne na regeneráciu," začal rozprávanie o svojom pracovnom lete.

„No a štyri dni po finále som už sedel v lietadle do Tokia, kde sme mali týždeň na to, aby sme zas pripravili priamo na mieste všetko podstatné na vysielanie olympijských hier - vrátane štúdia," doplnil.

Päťdesiatka Ľuboša Hlavenu

A práve Japonsko sa stalo päťdesiatou, jubilejnou krajinou na cestovateľskom zozname sympatického komentátora. Zbieranie čiarok za navštívené krajiny však už nerieši.

„Už dávnejšie nie som cestovateľ, ktorý potrebuje zbierať čiarky za ďalšie nové krajiny. Stal sa zo mňa obdivovateľ toho, čo máme doma. Nerobí mi problém len tak sadnúť do auta a ísť sa pozrieť tam, kde som ešte nebol," uviedol.

„Ale najčastejšie zdvihnem telefón a zavolám môjmu veľmi dobrému kamarátovi Jankovi z Nitry, ktorý mi vždy s radosťou oznámi, že môžem stráviť krásne chvíle uňho v chate na Donovaloch. Takže tie mám v posledných rokoch asi najviac v obľube," dodal.

Letná idyla Ľuboša Hlavenu

Leto je však pre Ľuboša Hlavenu príležitosťou na trávenie času s najbližšími či na spontánne akcie pri dobrom jedle spojenými s rozprávaním zážitkov.

„Spomíname na minulosť, plánujeme budúcnosť. Nenechám si ujsť krásne akcie v pezinských vinohradoch, navštívim ´dedinské´ futbalové zápasy, pozriem si dobré filmy, vydám sa na celodenné výlety spojené s kúpaním," prezradil.

Ľuboš Hlavena s rodinou v Tatrách.jpg

Vždy dovolenkuje so svojimi ženami - manželkou a dvoma dcérami tínedžerkami. Tie sa ešte stále podľa slov Ľuboša Hlavenu nechajú zlákať na spoločné rodinné výlety, chaty i obyčajné spoločenské akcie.

„Nie sú príliš ´morské´ typy, čo ma možno niekedy mrzí. Ocenia aj obyčajnú dovolenku na Slovensku, čo ma zas na druhej strane veľmi teší. Leto 2021 je teda pre našu rodinu čisto slovenské," hovorí komentátor a dodáva, že aj napriek pracovnej vyťaženosti už stihli spoločnú dovolenku.

„Po mojom príchode z Tokia som im stihol ukázať krásu Bojnických kúpeľov, ktoré sa neskutočne rozrastajú a ponúkajú pre mňa úžasný pokoj a harmóniu. No a náhodne sme sa ocitli aj v Santovke," hovorí s tým, že si odskočili aj do neďalekých Dudiniec.

Okrem návštev kúpeľov a potulkách po Slovensku patria k letnému programu Ľuboša Hlavenu grilovačky, počas ktorých si pochutí rád na dobrom šťavnatom mäse a vychladenom vínnom striku.

V televízii si preto rád pozrie nielen športové programy, ale aj kulinárske relácie, v ktorých sa snaží niečo odkukať.

Tipy Ľuboša Hlavenu na výlety

Komentátor a moderátor má niekoľko návrhov na miesta, ktoré by diváci RTVS mohli navštíviť.

„Divákom by som odporučil práve v tomto čase návštevu malokarpatských viníc, ktoré sú momentálne v najkrajšej fáze," vysvetľuje.

Okrem malokarpatských viníc odporúča aj túry, ktoré absolvuje už odmalička:

  • z Pezinskej Baby do Limbachu
  • z Pezinskej Baby do Pezinka na Rozálku
„A práve tá druhá je krásna v tom, že keď vyjdete z lesa, tak zrazu máte celý región na dlani. A nie je nič krajšie, ako zastaviť sa pri domčeku Celestín a ochutnať tam svieže pezinské vínko," dopĺňa na záver.

Zdroj foto: Archív Ľuboša Hlavenu

25 50 75 90

Galéria

Ľuboš Hlavena na dovolenke.jpg Ľuboš Hlavena a Zuzana Rehák Štefečeková.jpg Ľuboš Hlavena s jedlom.jpg Ľuboš Hlavena1.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia