Úvod Novinky Osobnosti
Sledujte príbeh jednej z najinšpiratívnejších slovenských herečiek
Sledujte príbeh jednej z najinšpiratívnejších slovenských herečiek

Sledujte príbeh jednej z najinšpiratívnejších slovenských herečiek

Zdena Gruberová to v živote nemala jednoduché, no aj tak sa jej podarilo dostať na pódium Slovenského národného divadla.

Príbeh, aký možno poznáte len z rozprávok či filmových trhákov. Herečku Zdenu Gruberovú objavili na recitačnej súťaži, priviedli ju do Slovenského národného divadla a jej kariéra nabrala plné obrátky... Dovtedy dievča zo skromných pomerov a polosirota, ktorá vynikala talentom, ale aj farbou hlasu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sledujte Radosť zo života, seriál o nežijúcich osobnostiach slovenského kultúrneho a spoločenského života, ktoré ovplyvnili ďalšie generácie. Na známu herečku si zaspomínala aj Zuzana Kronerová, ktorá Gruberovú neváhala označiť za divu.

Zažila ju 12-ročná na chalupe, kde spoločne strávili nejaký čas. „Najlepšia naša hra bola na milionárky, sedeli sme pri vode a opaľovali sa," spomína s úsmevom Kronerová.

Na Zdenu Gruberovú si v programe Radosť zo života, ktorý vysielame v nedeľu o 20:10 hod. na Dvojke, zaspomínala aj Zdena Studenková, Jiřina Bohdalová a divadelný režisér Ľubomír Vajdička.

zdroj foto: archív RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia