Úvod Novinky Osobnosti
Youtuberka bojujúca s obezitou: Sama do posilňovne až po roku
Youtuberka bojujúca s obezitou: Sama do posilňovne až po roku

Youtuberka bojujúca s obezitou: Sama do posilňovne až po roku

Nenechajte si ujsť rozhovor s youtuberkou Evou Petrikovičovou, ktorá sa venuje téme nadváhy a jej psychickým dopadom na naše životy.

Eva Petrikovičová je meno, ktoré je známe v poslednej dobe najmä youtubovému publiku. Nadváha, diéty a hlavne psychické dopady sú primárnymi témami Evinho pravidelného obsahu, ktorým sa snaží radiť viacerým sledovateľom.

Evina cesta internetového poradcu vychádza z vlastnej skúsenosti. V momente, keď prišiel zlomový bod v jej živote, musela vykonať rapídne zmeny, keďže po druhom dieťati začala výrazne priberať.

Vôbec prvé náznaky priberania sa začínajú už mladom veku. Vôbec to nemusí byť vyvolané genetikou, ale väčšinou býva táto skutočnosť ovplyvnená návykmi v domácnosti a v rodine. „Moja matka sa bála toho, aby sme neboli tuční. Psychika a ľudské myslenie boli v tej dobe ďaleko odlišnejšie a tým pádom sa na túto záležitosť pozeralo úplne inak," vysvetlila Eva.

Názor na body positivity

Na otázku, či akceptuje samú seba, odpovedala priamo. „Prijímam, že mám obezitu a potrebujem tento problém riešiť. Je to choroba a za mňa to rozhodne nie je v poriadku. Čo si však musíme uvedomiť, je skutočnosť, že musíme prijať samého seba a nevieme tento problém zahnať behom chvíle," dodala.

Životný štýl

Silnejší ľudia majú hormonálne dané, že ich mozog posiela každú chvíľu do chladničky. Veľakrát by sa to dalo prirovnať k potrebe užitia nejakej drogy. Myšlienky nám neustále radia, ako sa vyhnúť kritickej situácii a odolať viacerým neodolateľným pokušeniam, no často je to skutočne nemožné.

Takmer každý sa dnes zaujíma o svoje telo. Mnohí ľudia trpiaci obezitou sa premáhajú a chcú vykonať potrebnú zmenu, ale často im skríži cestu strach. „Pravidelná návšteva posilňovne bola pre mňa skutočnou traumou. Až rok mi trvalo, kým som sa rozhodla vkročiť do telocvične sama bez prítomnosti trénera," priznala Eva.

Človek pred vkročením do posilňovne neustále premýšľa nad svojou vizážou, silný faktor zohráva psychická pripravenosť a podpora v podobe doprovodu. „Pokiaľ sú splnené tieto ciele, tak dochádza k uvoľneniu a následnému zisteniu, že všetkým je to v skutočnosti úplne jedno a všetci sa starajú iba o seba," dodala na záver Eva Petrikovičová.

Celú epizódu relácie Trochu inak s Adelou si môžete pozrieť v našom archíve.

Foto: Youtube.com/rtvsofficial

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia