Úvod Novinky Osobnosti
Mauro Pini exkluzívne pre RTVS: Petra Vlhová je fantastická športovkyňa
Mauro Pini exkluzívne pre RTVS: Petra Vlhová je fantastická športovkyňa

Mauro Pini exkluzívne pre RTVS: Petra Vlhová je fantastická športovkyňa

Petra Vlhová ťaží z príchodu trénera Maura Piniho. Aj vďaka nemu sa môže tešiť z prvého úspechu v sezóne.

Švajčiarsky tréner prišiel do tímu Petry Vlhovej počas uplynulého leta. A vyzerá to tak, že výmena za Livia Magoniho bola potrebná.

Slovenská pretekárka sa vraj viac usmieva. Teraz už aj s malým krištáľovým glóbusom pre najlepšiu slalomárku aktuálnej sezóny.

„Pre mňa ako trénera, je fantastické pracovať s takou športovkyňou ako je Petra. Vždy sa snaží pracovať na maximum a ja som rovnaký.“

„A to je dobré, pretože každý z nás sa pozerá na spoločnú víziu,“ povedal v exkluzívnom rozhovore pre RTVS Mauro Pini.

Zo slov švajčiarskeho kouča cítiť, že celý tím okolo Petry Vlhovej mieri stále vyššie. Cieľom je neustále napredovanie našej lyžiarky. Je však na to ešte priestor?

„Lyžovanie nie je iba o tom, ako dobre prejsť bránu. Je to okruh rôznych sfér. Je to mentálna stránka, regenerácia, zdravie a rodina,“ pokračoval Švajčiar.

„Je tu veľa vecí, ktoré treba zladiť. Nie je to len o lyžovaní. A presne toto sa snažíme okolo Petry posunúť na vyšší level,“ dodal Mauro Pini.

Mauro Pini ako televízny moderátor

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Švajčiarskeho odborníka spovedala v Schlamingu naša bývalá pretekárka Veronika Velez-Zuzulová, ktorá aktuálne spolupracuje s RTVS ako expertka.

Na podobnej pozícii pred dvomi rokmi pôsobil aj Mauro Pini. „Je to veľmi zaujímavá práca, pretože vysvetľovať to, čo sa deje v zákulisí pretekov súťažného dňa, je veľká výzva.“

„Je veľmi veľa vecí, ktoré sú v našom športe a je potrebné ich vysvetliť,“ priznal sa 56-ročný odborník.

„V televízii vidíte iba to, čo sa deje od momentu štartu až do cieľa. V skutočnosti je to 365 dní tréningu a prípravy,“ dodal na záver Mauro Pini.

Pokiaľ ste zvedaví na celý rozhovor s trénerom našej lyžiarky, pozrite si záznam priameho prenosu zo Schlamingu v našom archíve.

Viac informácií o Petre Vlhovej a jej sezóne budeme naďalej prinášať v spravodajských reláciách Góly-body-sekundy či Športžurnál.

Navyše, už tento víkend ponúkneme ďalší priamy prenos s Petrou Vlhovou na televíznom okruhu :ŠPORT.

V sobotu 15. januára sa totiž postaví na štart zjazdu v z rakúskom stredisku Zuchensee a v nedeľu 16. januára super-G. Tak neprepínajte a fandite Petre Vlhovej aj s RTVS.

Sledovať preteky môžete aj online na webe rtvs.sk či prostredníctvom mobilnej aplikácie.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia