Úvod Novinky Osobnosti
Moderátorka Svetlana Surová prehovorila o pôrode aj o novej Dedovizni
Moderátorka Svetlana Surová prehovorila o pôrode aj o novej Dedovizni

Moderátorka Svetlana Surová prehovorila o pôrode aj o novej Dedovizni

Sympatická moderátorka relácie Dedovizeň sa stala prvýkrát mamičkou. Aké meno dala dcérke?

Radostné chvíle prežíva moderátorka relácie RTVS Dedovizeň Svetlana Surová, tesne pred Vianocami sa stala mamičkou.

Na svet priviedla dievčatko, ktoré dostalo rozprávkové meno - Nastenka (Anastázia). Prečo vybrala s manželom práve toto meno?

"Je to meno, ktoré mi leží na srdci roky. Ešte ako dieťa som ním bola očarená. Som milovníčka ruskej literatúry a manžel ruskej histórie. A máme vzťah k menám, ktoré sú tu zaužívané. Aj my dvaja máme rusko znejúce mená a chceli sme, aby naša dcérka zapadla do tímu aj takto."

Moderátoka Svetlana Surová sa stala mamičkou.jpg

"A po celý čas, kým bola v brušku, a aj teraz, keďže zaspávanie je nekonečný proces, jej zvyknem spievať pesničku z rozprávky Anastázia spracovanej Disneym - Once upon a December," prezradila šťastná mamička.

Moderátorka mamou

Príchod Nastenky na svet si sympatická moderátorka bude navždy pamätať.

" V deň, keď bol stanovený termín, som išla domov z poradne s informáciou, že malinká sa na svet ešte nechystá. Ešte v ten deň som večer bola v pôrodnici. Takže predsa len máme vianočné dieťatko. Ihneď, ako sa narodila, viem iba toľko, že som plakala."

" Aj keď bolí celý človek, keď ti položia na hruď to voňavé, malinké, celé vaše, mäkunké telíčko, okamžite ste si vedomá, že niečo sa o vašom vnútri pohlo."

"Neviem nájsť vhodné slová na túto skúsenosť... ale viem, že všetky mamičky sveta chápu. A takto s Anastáziou a Ivanom spolu začíname novú etapu svojho života," uviedla dojatá Svetlana.

Občianstvo po mame

Svetlana Surová má srbské občianstvo, preto aj malá Nastenka bude mať rovnaké.

"Síce sa narodila v Bratislave a tu má rodný list, ale je v podstate cudzinka ako aj my s manželom," vysvetlila.

"Určite ju budem viesť k tomu, aby nikdy nezabudla na svoj pôvod a dedovizeň. Ona je za mňa Vojvodinčanka, no narodená v krajine jej slovenských predkov. Bude zaujímavé sledovať, ako sa v nej budú prejavovať tieto dve kultúry," dodala moderátorka.

Moderátorka Dedovizne Svetlana Surová.jpg

Dedovizeň v roku 2022

Hoci Svetlanu teraz zamestnávajú mamičkovské povinnosti, jej srdce patrí aj relácii Dedovizeň.

"Je to relácia šitá mne na mieru. Keď už dievčatko dovolí, určite sa znovu zapojím do výrobného procesu," hovorí Svetlana Surová.

Relácia sa tento rok v druhej sérii bude venovať typickým jedlám jednotlivých menšín, aj oficiálnym, aj neoficiálnym.

"Okrem varenia v relácii samozrejme predstavíme respondenta a budeme hovoriť aj o dôvodoch jeho príchodu na Slovensko, o jeho dedovizni, avšak dominantou bude gastro jeho domoviny, typické jedlá a etiketa stolovania," uzavrela.

Nové časti relácie Dedovizeň vysiela RTVS už od 28. februára na Jednotke. Nájdete ju zadarmo a bez reklamy aj v online archíve.

Foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia