Úvod Novinky Osobnosti
Exkluzívne: Angelika Sbouli alias Lejla v úprimnom rozhovore
Exkluzívne: Angelika Sbouli alias Lejla v úprimnom rozhovore

Exkluzívne: Angelika Sbouli alias Lejla v úprimnom rozhovore

Hlavná postava seriálu Priznanie bola hostkou v relácii Dámsky klub.

Angelika Sbouli alias Lejla bola hostkou v relácii Dámsky klub. Diváci ju konečne počuli rozprávať inak, ako „lámanou“ slovenčinou s arabským prízvukom.

Krásna a talentovaná herečka zo susednej Českej republiky je vo svojej profesii nováčikom, no už teraz na svoje výkony v seriáli Priznanie počúva samé chvály.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Angelika študovala na konzervatóriu, mnohí českí diváci ju poznajú najmä z divadla. „Úloha Lejly je pre mňa prvá veľká herecká skúsenosť pred kamerou,“ priznala.

V rozhovore si zaspomínala aj na výberové konanie do seriálu, ktorý každú nedeľu láka k televíznym obrazovkám tisícky nadšených divákov.

Psychológia, ktorú vyštudovala, skvelou pomôckou

„Od prvej chvíle som mala dôveru režiséra aj producentiek, že tu úlohu zvládnem,“ povedala rodáčka z Čiech. Keď už bolo isté, že si zahrá Lejlu, prečítala si celý scenár a začala pracovať na slovenčine s exotickým prízvukom.

„Mala som jazykovú trénerku, s tou sme si párkrát zatelefonovali, potom som však zistila, že to potrebujem robiť po svojom a trošku rýchlejšie,“ prezradila v Dámskom klube Sbouli.

Priznanie: Važanovci a Lejla

Lejla na návšteve u Važanovcov, ktorých diváci poznajú nielen z Priznania, ale aj zo seriálu Hniezdo. Zdroj foto: RTVS

Lejla by podľa nej neznela tak dobre a autenticky, keby rozprávala len po česky alebo po slovensky. Angelika sa s postavou lepšie zžila aj vďaka psychológii, ktorú vyštudovala.

Podľa Angelikiných slov je seriál preto taký úspešný, lebo rieši množstvo pálčivých aj aktuálnych tém. Od lásky ľudí rovnakého pohlavia, migračnú krízu, ale aj krízu mladého človeka, ktorý sa po odchode z detského domova túži začleniť do bežného života.

„Umenie nie je len o zábave a oddychu, ale aj o tom, že odráža aktuálny stav sveta. Ponúka nám tiež možnosť klásť si otázky. Preto som na Priznanie kývla,“ uzavrela sympatická herečka.

25 50 75 90
Zdroj úvodnej foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia