Úvod Novinky Osobnosti
Ivana Beláková: Slovenka, ktorá tetuje hollywoodske celebrity
Ivana Beláková: Slovenka, ktorá tetuje hollywoodske celebrity

Ivana Beláková: Slovenka, ktorá tetuje hollywoodske celebrity

Jedna z najvyhľadávanejších tatériek bola hostkou v talkšou Trochu inak s Adelou.

Rodáčka zo Slovenska dlhodobo pôsobí v Kalifornii, kde spolu s partnerkou žijú svoj americký sen. Tomu však predchádzala tvrdá práca a neuveriteľné odhodlanie. Keď vytvorila prvé tetovanie, zrejme netušila, že o pár rokov bude tetovať najznámejšie celebrity z celého sveta.

Ivanu Belákovú navštívila speváčka Rita Ora, raper Chris Brow a Lil Wayne. Populárna je aj u slovenských celebrít – nedávno tetovala moderátora Martina Nikodýma či speváčku Tinu.

Ivana Beláková a Martin Nikodým - tetovanie.png

Jej práca zaujala nielen svetové celebrity, ale aj prísnych umeleckých kritikov. Pred pár rokmi Múzeum moderného umenia v Ríme vyhlásilo jej tetovania za dočasné umenie.

Ivana sa tak stala prvou a jedinou ženou na svete, ktorá získala toto ocenenie.

Sama má niekoľko tetovaní na rukách, hrudi a na bruchu. Ako však priznala v Trochu inak, tetovanie na ženskom tele sa jej nepáči.


Mám rada ženské telo bez tetovaní. Ale hlavne na mojej partnerke sa mi nepáči tetovanie, lebo sa na to nechcem pozerať,“ vysvetlila so smiechom.

Hoci je sympatická umelkyňa plná pozitívnej energie, v detstve si prešla peklom. Ako dieťa sa stala obeťou sexuálneho zneužívania a o svojich traumatických zážitkoch až doteraz mlčala.

Odvahu jej dodala najmä partnerka Veronika, s ktorou ju spája nielen silné puto, ale aj podobné detstvo. Obe sa zhodujú, že traumy, ktorými si prešli, ich v živote posunuli vpred.

Spravilo ma to silnou osobou. A to, čo bolo dôležité pre mňa, to bolo zistenie, že viem odpustiť,“ uzavrela svoje rozprávanie Ivana.

Celý časť si môžete pozrieť v online archíve RTVS, kde nájdete ostatné odvysielané časti talkšou Trochu inak zadarmo a bez reklamy.

Reláciu najbližšie vysielame 25. februára o 21:55 hod. na Dvojke, sledovať ju môžete aj live prostredníctvom internetu.

25 50 75 90

Galéria

Ivana Beláková a Tina.png Ivana Beláková a Blue Grandma.png Ivana Beláková a Adela.png Ivana Beláková.png
FOTO: Instagram / Ivana Beláková

Živé vysielanie ??:??

Televízia