Úvod Novinky Osobnosti
Viliam Stankay vtedy a teraz. Na obrazovke je už 25 rokov
Viliam Stankay vtedy a teraz. Na obrazovke je už 25 rokov

Viliam Stankay vtedy a teraz. Na obrazovke je už 25 rokov

Sympatický moderátor bude večerné spravodajstvo opäť moderovať vo dvojici - s kolegyňou Simonou Simanovou.

Správy RTVS čaká od 14. mája výrazná a zároveň príjemná zmena. Večerné spravodajstvo o 19.00 hod. budú opäť moderovať dvaja moderátori.

Janette Štefánková s Andrejom Bálintom, Klaudia Suchomel Guzová s Ľubormírom Bajánikom a Simona Simanová s Viliamom Stankayom.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako nám moderátori prezradili v rozhovore, cítia obrovskú zospovednosť, zároveň však radosť, v jednom sa šesťhlasne zhodujú – veria, že zmena divákov poteší a Správy RTVS dostanú nový šmrnc.

Stálica verejnoprávnych obrazoviek

Tento rok uplynie presne 25 rokov, čo sa pred kameru prvýkrát postavil Viliam Stankay. Sympatický moderátor patrí k stáliciam slovenskej verejnoprávnej televízie.

Za svoju kariéru si už vyskúšal moderovanie vo dvojici aj osamote, patrí k najstabilnejším tváram RTVS. Z archívu sa nám podarilo vytiahnuť fotografiu z roku 1998.

stankay.jpg

Viliam Stankay na začiatku televíznej kariéry v roku 1998. Zdroj foto: archív RTVS

Spravodajstvo verejnoprávnej televízie sa vysiela od 1. januára 1993. Do roku 1996 nieslo názov Aktuality STV.

Od 1996 do 2003 to boli Noviny STV a od 1. januára 2004 do 16. decembra 2012 zasa Správy STV. Od roku 2012 je spravodajstvo známe pod značkou Správy RTVS.

Hlavnú spravodajskú reláciu môžete sledovať každý deň o 19:00 hod. na Jednotke a :24ke, zároveň ich môžete sledovať aj online na našom webe. Správy RTVS nájdete aj v našom online archíve a tiež ako spravodajský portál.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia