Úvod Novinky Osobnosti
Pozrite si exkluzívny rozhovor s hudobníkom Davidom Kollerom
Pozrite si exkluzívny rozhovor s hudobníkom Davidom Kollerom

Pozrite si exkluzívny rozhovor s hudobníkom Davidom Kollerom

Český umelec bol jedným z prvých, ktorý sa rozhodol pomáhať na hraniciach, keď vypukla vojna na Ukrajine.

Davida Kollera nie je potrebné špeciálne predstavovať. Hudobník známy z kapely Lucie, úspešný však aj ako sólista. Patrí k najhranejším mužským interpretom v Čechách aj na Slovensku.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po tom, čo Rusko zaútočilo na Ukrajinu, neváhal a spolu s manželkou nasadol do auta, aby pracoval ako dobrovoľník na ukrajinsko-slovenských hraniciach.

O svojich skúsenostiach porozprával v relácii Silná zostava, ktorú môžete sledovať aj v našom archíve, exkluzívny rozhovor poskytol aj webu RTVS.

Chceli sme pomôcť, nie počúvať názory ľudí

„Tí ľudia tam čakali niekoľko hodín a cez hranicu ich púšťali veľmi pomaly. Mnohí nemali ani doklady, keďže utekali veľmi rýchlo,“ zaspomínal si na prvé momenty David Koller.

„Žena pod vplyvom alkoholu s malým dieťaťom... a vy premýšľate, prečo je opitá. Asi prišla o muža a teraz sa o ňu stará Červený kríž. A nevie, čo bude ďalej,“ opísal najsilnejší zážitok český hudobník s tým, že silných momentov a príbehov bolo na hraniciach veľmi veľa.

Zaujímalo nás aj to, ako na jeho rozhodnutie zareagovali najbližší. Ako nám Koller prezradil, je potrebné si uvedomiť, že názory na to, čo robíme, sa môžu líšiť.

„So ženou sme neriešili, ako sa na nás budú ľudia pozerať, chceli sme jednoducho pomôcť. Lebo to, čo sa udialo, je hrôzostrašné,“ uzavrel obľúbený umelec.

zdroj foto: Instagram.com/davidkollerofficial

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia