Úvod Novinky Osobnosti
Hamšík prehovoril o stretnutí s Maradonom aj srdcovom klube
Hamšík prehovoril o stretnutí s Maradonom aj srdcovom klube

Hamšík prehovoril o stretnutí s Maradonom aj srdcovom klube

Úspešný slovenský futbalista bol hosťom Rádia Slovensko. Rozhovor si môžete vypočuť aj ako podcast.

„Bol to môj detský sen,“ povedal o futbalovej kariére úspešný slovenský futbalista Marek Hamšík vo víkendovom vysielaní Rádia Slovensko.

V rozhovore sa dozviete

  • Marekove spomienky na detstvo
  • Viac o jeho dvoch synoch
  • Ktorý klub je jeho srdcovka
  • Rituály pred zápasom
  • Stretnutie s Maradonom
  • Sťahovanie

Prvé kopačky dostal od starého otca, keď ešte nebol ani na svete. Kopačky nakoniec skončili nielen na jeho nohách, ale aj zvečnené na tele ako tetovanie.

Marek Hamšík ako Hosť dobrého rána Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Vyrastal som v časoch, keď ešte nebolo toľko videohier, mojou jedinou láskou bola futbalová lopta. S tou som trávil celý môj voľný čas,“ povedal Hamšík.

Do prvého futbalového klubu vstúpil ako 4-ročný. „V detskom veku je to hlavne o radosti. Keď som rástol, bola to len ulica a lopta. Išiel som po tom tvrdo, ale aj s láskou. Šport je moja životná vášeň,“ priznal otvorene jeden z najznámejších slovenských futbalistov.

Hamšík otvorene o pute s Neapolom

„Keď strelíte gól napríklad v rozhodujúcom zápase, emócie okamžite vyplávajú na povrch a to sa nedá udržať,“ prezradil v rozhovore Marek Hamšík, ktorý je otcom dvoch synov. Tí podľa jeho slov majú rôzne aktivity a rovnako milujú futbal.

Marek len nedávno zverejnil zábery zo začiatku kariéry. Skvelé spomienky, čo poviete?

Reč bola aj o rituáloch či zvykoch tesne predtým, ako vybehne na futbalové ihrisko. Súčasťou prípravy na zápas je aj masáž. „Keď zavriem oči, viem presne, čo robím tú hodinu a pol pred zápasom. Toaleta je samozrejmosť, s prázdnym bruchom sa behá lepšie,“ zasmial sa.

Na ktorý klub spomína s najväčšou láskou? Náročná otázka, na ktorú však prišla úprimná odpoveď.

„Srdcový je Neapol, v ktorom som strávil jedenásť a pol roka. Také dlhé roky v jednom klube sú naozaj vzácne. Vytvorilo sa nádherné puto medzi mestom, divákmi a mnou,“ zaspomínal si v rozhlasovom vysielaní Hamšík.

Marek sa dvakrát stretol aj s Maradonom. Ako povedal, stretnutia s ním boli mimoriadne hektické. „Budem si ho pamätať ako ikonu. Maradona bola veľká osobnosť,“ uviedol Hamšík, ktorý aktuálne hrá za turecký klub Trabzonspor.

Rozhovory a programy, ktoré ponúkajú vo vysielaní rozhlasové programové služby nájdete aj ako podcasty na našom webe, ale aj vo vašej podcastovej aplikácii.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia