Úvod Novinky Osobnosti
Meno Slafkovský opäť dojalo Slovensko: Nepatrím do starého železa
Meno Slafkovský opäť dojalo Slovensko: Nepatrím do starého železa

Meno Slafkovský opäť dojalo Slovensko: Nepatrím do starého železa

Chcel ukončiť kariéru, bojoval a prišla zaslúžená odmena.

Zvažoval koniec kariéry, no zistil, že do starého železa nepatrí a trénovať sa oplatilo. Vodný slalomár Alexander Slafkovský vybojoval v nedeľu na svetovom šampionáte v kategórii C1 striebornú medailu. A to aj napriek štyrom trestným sekundám.

„Do očí sa mi tlačia slzy, nemám slov. Ďakujem všetkým, ktorí mi držali palce a verili aj v tomto veku. Škoda trestných sekúnd, ale asi ešte nepatrím do starého železa," povedal 39-ročný Slovák v rozhovore pre RTVS.

Od roku 2015, keď sa mu rozplynul olympijský sen o Riu, viackrát zvažoval ukončenie kariéry. Napokon okrem striebra v C1 vybojoval v Augsburgu rovnakú medailu aj v kategórii 3xC1 a predtým v pretekoch Svetového pohára v Tacene.


Slalomár Alexander Slafkovský sa narodil 11. marca 1983 v Liptovskom Mikuláši a zo šampionátov vo vodnom slalome má celkovo deväť zlatých medailí zo súťaže hliadok a štyri individuálne striebra. Okrem toho má 15 medailí z európskeho šampionátu. V rokoch 2012 až 2016 vyhrával v kategórii C1 Svetový pohár. Pred deviatimi rokmi mu patril aj titul vodnoslalomár roka.

Nedávno spravil radosť fanúšikom na Slovensku ďalší športovec s priezviskom Slafkovský, a to Juraj. V ostatnej sezóne hokejista TPS Turku, ktorého v júli na drafte NHL vybral v 1. kole z 1. miesta Montreal Canadiens. Športovcov spája iba rovnaké priezvisko, ale je medzi nimi rozdiel 21 rokov.

Priamy prenos zo svetového šampionátu vodných slalomárov vysielal RTVS na :ŠPORT.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia