Úvod Novinky Osobnosti
Lucia Siposová: Niektorí režiséri si myslia, že som neriadená strela
Lucia Siposová: Niektorí režiséri si myslia, že som neriadená strela

Lucia Siposová: Niektorí režiséri si myslia, že som neriadená strela

Herečka má rada komediálne postavy, kde naplno vynikne jej herecký talent.

Lucia Siposová, ktorá bola hostkou relácie Dobré ráno, Slovensko, je nielen skvelá herečka a speváčka, ale aj zakladateľka unikátneho bratislavského kabaretu, v ktorom sama účinkuje.

„Red Cat Cabaret je taký náš malý zázrak. Je to taká perla na mape nočnej Bratislavy. Je tam výborne. Už ukončujeme siedmu sezónu a musím povedať, že je veľký divácky záujem, že sa to ľuďom naozaj páči, dobre sa cítia.

Je to také miesto, kde prídete, dobre sa tam oblečiete... Má to takú atmosféru, je to taký elegantný podnik,“ popísala Lucia Siposová svoju vytúženú umeleckú scénu.

Skvelá komediálna herečka

Medzi jej obľúbené filmové role patria najmä komediálne postavy. Ako sama hovorí, komédie jej totiž idú najlepšie a ona môže ukázať, čo v nej je.

„Ja som dobrá komediálna herečka. Myslím si to o sebe, vidím to, počujem to v rámci reakcií ľudí, diváka... A milujem to hlavne a užívam si to,“ usmieva sa herečka. Dodáva, že mnohí režiséri sa jej temperamentu boja:

„Niektorí režiséri sú takí, že: Ej, tá Siposová, to je taká neriadená strela. Nemajú na mňa odvahu a trpezlivosť a nevedia vo mne až tak využiť to, čo im ponúkam, čo im nikto iný nedá, ale radšej majú niekoho, kto je taký usporiadaný, uprataný.“

Neopakovateľné natáčanie filmu Piargy

Hoci miluje komédie, nedávno zahrala vo filmovom spracovaní novely Piargy od Františka Švantnera. Film, ktorý vznikol v koprodukcii RTVS, sa stal najoceňovanejším filmom a na tohtoročnom udeľovaní cien Slnko v sieti suverénne prevalcoval konkurenciu.

„Mne bolo jasné, že ten zámer je vytvoriť umelecký film. Takže vedela som, že po mnohých stránkach to bude na vysokej úrovni,“ odpovedala Lucia Siposová na otázku, či ju obrovský úspech prekvapil.

Ako si herečka spomína na natáčanie filmu Piargy?

„Pre mňa to bol zážitok ako pre herečku. Som ich (režiséra a kameramana, pozn. red.) pozorovala, že vau, takto som ešte nikdy nerobila.

My sme nejakú scénu skúšali dve hodiny, to Woody Allen tak robí, že sa to robí ako v divadle, že sa to dopodrobna všetko nachoreografuje, naskúša a potom sa urobia jedna dve klapky.

To bol taký starosvetský spôsob natáčania, že nie desaťkrát ideme, ale naozaj som sa cítila ako keby na film (filmový pás, pozn. red.) točíme. Bolo to perfektné... Niekedy to bolo, že máme len jednu klapku, jeden pokus,“ zaspomínala si s úsmevom na natáčanie, ktoré malo podľa jej slov neopakovateľnú atmosféru a energiu.

Celý rozhovor s herečkou Luciou Siposovou si môžete vypočuť v online archíve Rádia Slovensko. Reláciu Dobré ráno, Slovensko ponúkame každý pracovný deň po 8:20 hod.

25 50 75 90
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia