Úvod Novinky Osobnosti
Zomrela hudobná legenda Tina Turner. Mala 83 rokov
Zomrela hudobná legenda Tina Turner. Mala 83 rokov

Zomrela hudobná legenda Tina Turner. Mala 83 rokov

Patrila k najvýraznejším umelkyniam, na konte má aj soundtrack k filmu o agnetovi 007.

Zomrela spevácka legenda Tina Turner, ktorá ma na konte desiatky úspešných hitov. Medzi nimi aj skladbu Simply the best či ústrednú melódiu k filmu o Jamesovi Bondovi.

Rodáčka z amerického Tennesee (občianskym menom Annie Mae Bullock) žila posledné roky vo Švajčiarsku. Minulý rok oslávila 83. narodeniny, skonala v meste Küsnacht.

Ako informovala stanica BBC, v posledných rokoch mala zdravotné problémy. V roku 2016 jej diagnostikovali rakovinu čreva a v roku 2017 jej transplantovali obličku.

Ovplyvnila celú generáciu umelcov, venovala sa žánrom ako pop, rock, rhythm and blues, experimentovala aj s tanečnou hudbou.

Spolupracovala s velikánmi populárnej hudby

Charakterický bol pre ňu chrapľavý hlas a energické vystúpenia, ktorými doslova vyrážala dych. Prezývali ju kráľovnou rock´n rollu.

Spolupracovala s Rolling Stones, Davidom Bowiem, Lionelom Richiem, Ericom Claptonom, Erosom Ramazzottim a mnohými ďalšími hudobníkmi.

Na konte má deväť štúdiových albumov, pričom posledný vydala v roku 1999.

Posledné koncertné turné absolvovala v roku 2008 a 2009. Bolo oslavou jej najväčších hitov a zároveň rozlúčkovým. Odohrala 37 koncertov v USA a 53 v Európe.



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia