Úvod Novinky Osobnosti
Judit Bárdos Pecháček si dala divadelnú pauzu a odišla do zahraničia. Čomu sa venuje?
Judit Bárdos Pecháček si dala divadelnú pauzu a odišla do zahraničia. Čomu sa venuje?

Judit Bárdos Pecháček si dala divadelnú pauzu a odišla do zahraničia. Čomu sa venuje?

Herečka sa po svadbe presťahovala do Prahy.

Talentovaná herečka Judit Bárdos Pecháček sa naposledy objavila v oceňovanom filme Piargy. V ňom si zahrala hlavnú ženskú úlohu.

To je vždy darček pre herečku, keď dostane takúto postavu, hereckú rolu, ktorá má takúto väčšiu plochu,“ povedala o postave Juliše, za ktorú získala ocenenie Slnko v sieti.

Slnko v sieti - Najlepšia herečka Judit Pecháček.jpg

Okrem vynikajúceho hereckého výkonu Judit Pecháček vo filme predviedla aj tanečný talent. Ako prezradila v relácii Dobré ráno, Slovensko, pred časom pôsobila v maďarskom tanečnom súbore. Skúsenosti získala aj počas štúdia na VŠMU.

Kvôli filmu sa dokonca naučila dojiť kravy. Scénu s dojením však divák nikdy neuvidí. Krava, ktorá prišla na pľac, totiž nebola dojená ručne, a preto mala stres.

Bála sa štábu, keď sa priblížili kamery, tak chcela utiecť. Bolo to veľmi náročné ju tam v tom priestore vôbec zadržať,“ popísala herečka.

Nový život v Prahe

Sympatická herečka sa prednedávnom vydala a presťahovala do Prahy. Divadelným doskám dala na nejaký čas zbohom, aby sa mohla venovať televíznym a filmovým projektom.

Momentálne ju diváci môžu vidieť v seriáli Místo zločinu České Budějovice. Nežná herečka v seriáli stvárňuje nekompromisnú kriminalistku.

„Ono tam často funguje ten kontrast pred kamerou. Keď je tam ten tím kriminalistov a sú tam hlavne muži, tak tá ženská poloha sa im hodila,“ prezradila, ako sa k úlohe dostala.

Aj táto úloha herečke priniesla nové výzvy. Pretože hrá českú postavu, musela sa naučiť perfektne po česky.

Môj trik je, že keď nakrúcame, tak so štábom hovorím len po česky. A chcem, aby ma opravovali, takže sa to učím,“ vysvetlila.

Najťažšie pre herečku však bolo naučiť sa strieľať. Streľba patrí k práci kriminalistky, herečka sa teda musela všetko učiť.

„Nás zobrali na strelnicu, kde nám vysvetlili, ako to asi funguje a naozaj sme skúsili, aby sme počuli, akú má ten výstrel silu. Aby sme to zažili, pretože tam boli scény, že tí kriminalisti boli na strelnici a tam mali nejaký dialóg a museli strieľať.“

Celý rozhovor s talentovanou herečkou si môžete vypočuť v archíve Rádia Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia